Україні пообіцяли нові системи ППО та снаряди перед засіданням у форматі "Рамштайн"
Категорія
Світ
Дата публікації

Україні пообіцяли нові системи ППО та снаряди перед засіданням у форматі "Рамштайн"

Україні пообіцяли нові системи ППО та снаряди перед засіданням у форматі "Рамштайн"
Джерело:  online.ua

15 червня у Брюсселі пройшло 13-те засідання контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Перед зустріччю низка країн вже оголосили свою допомогу Україні.

Джерело: DW

Україна отримає нові ППО та снаряди

Міністерства оборони Данії, Нідерландів, Великої Британії та Міністерство оборони США сьогодні оголосили, що вони співпрацюють, щоб постачати обладнання протиповітряної оборони в Україну.

Ініціатива передбачає поставку сотень ракет протиповітряної оборони малої та середньої дальності та відповідних систем, необхідних для захисту критичної національної інфраструктури України та подальшого забезпечення успіху контрнаступальних операцій у найближчі місяці.

У Міноборони Британії уточнили, що почтачання обладнання вже розпочато і має завершитися протягом кількох тижнів.

У Міноборони Литви повідомили, що разом із Великою Британією, Норвегією, Нідерландами, Данією, Швецією та Ісландією закуплять для ЗСУ засоби протиповітряної оборони на 107,5 мільйона євро.

Закупівля засобів ППО сімома країнами посилить здатність України захищати критично важливу інфраструктуру, цивільне населення та військовослужбовців, - сказав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Норвегія та Данія зі свого боку домовилися про надання Україні 9 тис артилерійських снарядів. У Міноборони Норвегії повідомили, що снаряди надасть Осло, а Копенгаген передасть запали й заряди до них.

Крім цього, Норвегія передасть 7 тис боєприпасів зі своїх запасів до тих видів озброєнь, які вже були відправлені в Україну.

Що обговорять на засіданні Рамштайн

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, від засідання він очікує "багато нових зобов'язань" щодо постачання зброї та боєприпасів в Україну.

Увага союзників буде зосереджена на підтримці вже поставлених систем озброєнь, "що означає, що вони мають боєприпаси, запасні частини, технічне обслуговування, ремонтні можливості".

Також Столтенбрег відзначив готовність країн готувати українських пілотів.

Це важливо, і це дозволить нам на більш пізньому етапі також прийняти рішення про постачання винищувачів четвертого покоління, таких як, приміром, F-16, - скзазав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?