Голова Пентагона Остін назвав основні прорахунки Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Голова Пентагона Остін назвав основні прорахунки Путіна

Голова Пентагона Остін назвав основні прорахунки Путіна
Джерело:  online.ua

Нещодавно відбулась чергова зустріч "Рамштайн", під час якого голова Пентагона Ллойд Остін назвав основні прорахунки Путіна. Також він озвучив кількість військової допомоги від США, яку надали Україні.

Джерело: Sky News

Війна в Україні стала причиною розширення НАТО

Він думав, що Україна не дасть відсіч, але Україна міцна за підтримки своїх партнерів. Путін думав, що наша єдність зруйнується, але жорстока війна, яку розпочала Росія, лише зблизила нас, – сказав міністр оборони США.

Крім того, Остін також привітав нового члена НАТО, Фінляндію, у Рамштайні та нагадав, що незабаром до Альянсу доєднається ще одна країна.

Я зауважу, що Фінляндія, яка вже давно бере участь у цій контактній групі, сьогодні тут як новий союзник по НАТО. Підозрюю, що Швеція незабаром прийде за нею, – припустив Остін.

Він констатував, що такі процеси роз'яснюють ситуацію ще більше. Адже розширення НАТО – це не причина, а результат війни, розв'язаної Путіним.

Що відомо про підсумки 11 Рамштайну

Учасники зустрічі ухвалили рішення щодо передачі Україні амуніції для сил ППО.

Під час зустрічі голова Міноборони України поінформував учасників про стан справ на фронті і спрогнозував ситуацію протягом найближчих місяців.

Пріоритетом для України залишається надання систем ППО для захисту від агресії злочинної армії РФ у повітрі.

Найближчими тижнями до Німеччини мають дістатись танки Abrams, на яких будуть проходити навчання українські військові.

За словами генерала армії США Марка Міллі, загалом Україна вже отримала від західних партнерів 55 млрд доларів допомоги, сотні танків та бронетехніки.

Він зазначив, що західні партнери проводитимуть навчання українських військових на сучасних танках та системах ППО.

Наразі, як зазначив Міллі, західні партнери вже готують наступний пакет військової допомоги Україні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?