Україні потрібно в 10 разів більше військової допомоги для завершення війни цьогоріч — МЗС
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні потрібно в 10 разів більше військової допомоги для завершення війни цьогоріч — МЗС

Україні потрібно в 10 разів більше військової допомоги для завершення війни цьогоріч — МЗС
Джерело:  online.ua

Від початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від партнерів сотні одиниць військової техніки, зброю тощо. Проте у МЗС переконані, що цієї допомоги недостатньо для завершення війни у 2023 році.

Джерело: Андрій Мельник

Що треба для перемоги ЗСУ у цьому році

Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник заявив, що українській армії необхідно в 10 разів більше військової допомоги від союзників. У цьому випадку Україна зможе завершити війну з Російською Федерацією вже цього року.

Ми вдячні нашим союзникам за військову допомогу. Але: цього недостатньо. Україні потрібно в 10 разів більше, щоб завершити російську агресію в цьому році, — написав заступник глави МЗС.

Він закликав партнерів України перейти всі "штучні червоні лінії" і виділити 1% ВВП на постачання зброї Україні.

На яку суму Україна отримала військову допомогу від партнерів

В етері програми "Новий відлік" Андрій Мельник пригадав слова голови Пентагону Ллойда Остіна, який заявив, що союзники надали Україні військової допомоги на 55 мільярдів доларів.

Однак дипломат зауважив, що хоч ця цифра велика, але у порівнянні з Другою світовою, з якою все більше з'являється паралелей у наш час, то тільки за американським ленд-лізом СРСР отримав допомогу на 50 мільярдів доларів, що в теперішньому еквіваленті становить 700 – 800 мільярдів доларів.

Наші союзники повинні усвідомити масштаб цієї війни, допомога має бути збільшена щонайменше в 10 разів прямо зараз, – зазначив заступник міністра закордонних справ.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?