Українка Еліна Світоліна здобула сенсаційну перемогу в 1/4 фіналу US Open
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Еліна Світоліна здобула сенсаційну перемогу в 1/4 фіналу US Open

Українка Еліна Світоліна здобула сенсаційну перемогу в 1/4 фіналу US Open
Джерело:  online.ua

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 у світовому рейтингу WTA) вийшла в півфінал останнього в сезоні турніру «Великого шолома» – US Open. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Usopen.org, у чвертьфіналі наша співвітчизниця зуміла переграти в двох сетах британку Джоану Конту (№ 16 WTA) – 6:4, 6:4.

Для Світоліної, як і для всього українського тенісу, це найвище досягнення на Відкритій першості США. До півфіналу US Open наші тенісистки раніше ніколи не доходили.

«Не кожен день ви граєте в чвертьфіналі Великого шолому. І щоб виграти це, це щось особливе. Так, я дуже задоволена тим, як впоралася з тиском», – заявила Світоліна. – «Мені полегшало, коли я змогла відігратись при рахунку 5:3».

За статистикою матчу Світоліна допустила 13 помилок, тоді як її суперниця – 35 помилок.

Післязавтра у півфіналі Еліні доведеться зіграти проти легендарної Серени Вільямс. Кілька годин тому американка у чвертьфіналі розгромила китаянку Ван Цян (6:1, 6:0). Нагадаємо, що Серена Вільямс є шестиразовою чемпіонкою US Open.

Тепер лише перемога у півфіналі відділяє Світоліну від призових у розмірі 1,9 млн доларів. Виграш у матчі з Контою вже приніс українці 960 тисяч доларів. Однак щоб здобути головний приз – 3,850 млн доларів, Еліні треба виграти ще дві важливі зустрічі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?