Українка Магучіх здобула третє золото Діамантової ліги у сезоні
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Магучіх здобула третє золото Діамантової ліги у сезоні

Українка Магучіх здобула третє золото Діамантової ліги у сезоні
Джерело:  online.ua

Українка Ярослава Магучіх здобула третє золото Діамантової ліги. Спортсменка вп'яте від початку літнього сезону завершила змагання зі стрибком на 2 м.

Джерело: Суспільне Спорт

Магучіх здобула третє золото Діамантової ліги

У бельгійському Брюсселі відбувся заключний етап Діамантової ліги з легкої атлетики перед Суперфіналом сезону-2023.

До старту підходили Ірина Геращенко та Ярослава Магучіх, новоспечена чемпіонка світу в дисципліні, — вшосте та уп'яте від початку сезону відповідно. На двох українки цього року здобули вже три "золота" Діамантової ліги та достроково кваліфікувалися до Суперфіналу.

Магучіх розпочала змагання пізніше за всіх — відклала стартову висоту до позначки в 1.91 метра, на якій реалізувала свою другу спробу.

До трійки медалісток Ярослава увійшла вдалим стрибком на висоті 1.94 метра. А вже в наступній спробі одразу подолала позначку 1.97.

На позначці у 2.0 метра боротьба за "золото" розгорнулася між Магучіх та сербкою Ангеліною Топич. Магучіх подолала планку з першої спроби — "золото" в українки!

Надалі українська легкоатлетка замовила 2.04 метра в спробі встановити новий рекорд сезону в світі, але жодної спроби не реалізувала.

Перемога Магучіх: що далі

Ярослава виграла 13-й етап Діамантової ліги в кар'єрі. Та третій — від початку сезону-2023.

Українка вп'яте від початку літнього сезону завершила змагання зі стрибком на два метри. Рекордом року для Магучіх залишаються 2.02 метра на етапі Діамантової ліги в Сямені.

Заробивши вісім залікових балів після перемоги, Магучіх вийшла на друге місце в заліку Діамантової ліги-2023 зі стрибків у висоту.

Суперфінал Діамантової ліги-2023 відбудеться 16-17 вересня в американському Юджині. Ярослава Магучіх відстоюватиме звання чинної чемпіонки, яке вперше здобула за підсумками сезону-2022.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?