Магучіх із рекордом достроково вийшла у Суперфінал сезону
Категорія
Спорт
Дата публікації

Магучіх із рекордом достроково вийшла у Суперфінал сезону

Магучіх із рекордом достроково вийшла у Суперфінал сезону
Джерело:  online.ua

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх переможно завершила свій перший старт у якості чемпіонки світу. З найкращим особистим результатом сезону вона виграла етап Діамантової ліги та достроково вийшла у Суперфінал сезону.

Джерело: Національний олімпійський комітет України

Магучіх із рекордом достроково вийшла у Суперфінал сезону

За даними НОК, 21-річній дніпрянці не знайшлося рівних у секторі для стрибків у висоту на етапі "Діамантової ліги" у китайському Сямені й вона гарантувала собі путівку у фінал престижної серії, який відбудеться 16-17 вересня у Юджині (США).

Підопічна Тетяни Степанової, вже лідируючи за спробами після взяття 1.92 м, єдина серед усіх учасниць підкорила висоту 1.95 м, і вже у якості переможниці здолала 1.98 та 2.02, що стало повторенням найкращого результату сезону у світі та особистого season best.

Відзначимо, що Магучіх вчетверте сходить на п’єдестал "Діамантової ліги"-2023, раніше в її активі були золото в Рабаті, бронза у Лозанні та Монако.

Українка Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту

У секторі змагалися дві українки – Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко. На жаль, раніше Юлія Левченко та Юлія Чумаченко не зуміли подолати кваліфікацію.

Ярослава Магучіх взяла планку на висоті 2.01 метра і стала чемпіонкою світу 2023.

Магучіх виграла напружене протистояння із двома австралійськими спортсменками, які взяли срібло та бронзу. Геращенко залишилася за межею призерів.

Ярослава під час змагань заодно здобула олімпійську ліцензію (1.97 метра) У статусі переможця Магучіх спробувала тричі взяти планку на висоті 2.07 метри, але невдало.

Це перша золота медаль для України на ЧС із легкої атлетики за останні 10 років, із 2013 року. Й 12-те сумарно золото для України за всю історію ЧС. У секторі для стрибків у висоту раніше світовий титул вигравали Інга Бабакова (ЧС-1999), Юрій Кримаренко (ЧС-2005) та Богдан Бондаренко (ЧС-2013).

Читайте також:

  • Всеукраїнські змагання з триатлону SUBARU TRIATMAN SERIES та Чемпіонат України з паратриатлону пройшли на Київщині

  • Ольга Харлан виставила персональну ляльку Барбі на аукціон для допомоги ЗСУ — фото

  • Українська збірна з фехтування на чолі з Харлан зайняла четверте місце на Чемпіонаті світу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?