Українка стала найкращою молодою легкоатлеткою світу 2019 року
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка стала найкращою молодою легкоатлеткою світу 2019 року

Українка стала найкращою молодою легкоатлеткою світу 2019 року
Джерело:  online.ua

Українська спортсменка Ярослава Магучіх обійшла всіх європейських легкоатлеток і перемогла в номінації Rising Star на церемонії Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Вона стала кращою серед світових легкоатлеток за підсумками 2019 року. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу World Athletics.

Відзначається, що Ярослава Магучіх не тільки перемогла в номінації "Висхідна зірка" серед європейських легкоатлеток, а й виграла нагороду Петра Нуровскі як найкраща молода спортсменка за версією МОК. Її ім'я було названо під час урочистої церемонії нагородження World Athletics Awards в Монако - суперницями українки у боротьбі за почесний титул були американка Шакаррі Річардсон (біг), легкоатлетка з Еквадору Гленда Морехон (спортивна ходьба), ефіопка Лемлі Хаїлу (біг), представниця Ямайки Брітані Андерсон (біг).

"Дуже вдячна World Athletics і всім організаторам церемонії нагородження. Ця перемога для мене дуже цінна. У мене залишаться незабутні спогади про 2019 рік, який подарував мені перший дорослий ЧС", - прокоментувала Магучіх перемогу в номінації World Athletics.

Нагадаємо, 18-річна Ярослава Магучіх в 2019 році виграла "срібло" в стрибках у висоту на чемпіонаті світу, побивши світовий юніорський рекорд. Також вона стала наймолодшою стрибункою в історії, яка підкорила планку на висоті 2 метри. На сьомому етапі "Діамантової ліги" в американському Юджині вона посіла третє місце. В її активі є золоті медалі Юнацької Олімпіади-2018, чемпіонату світу U-18 (2017) і чемпіонату Європи U-18 (2018).

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Ярослава Магучіх отримала перемогу на престижній премії EA Golden Tracks в номінації "Висхідна зірка". 18-річну українку визнали найкращою молодою легкоатлеткою Європи в 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?