Українська армія отримала нову партію потужної бронетехніки - фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська армія отримала нову партію потужної бронетехніки - фото і відео

Українська армія отримала нову партію потужної бронетехніки - фото і відео
Джерело:  online.ua

Українські військові отримали нову партію бронетранспортерів БТР-4Е, які оснащені кулеметами КТ762. П'ять одиниць потужної бронетехніки вже прийняло Міноборони і направило до військових частин. Ці бронетранспортери стали частиною держконтракта з Міноборони від 2016 року, який був розблокований в кінці 2019 року. Фото і відео нових бронетранспортерів, які отримали українські військові, обпуліковала пресслужба Укроборонпрому, передає ONLINE.UA.

Команда Укроборонпрому разом з керівництвом Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ), новим директором заводу "Маяк" і Міністерством оборони доклали значних зусиль для реанімації контракту на виготовлення бронемашин і кулеметів для них. Ці бронетранспортери безпосередньо повинні були бути задіяні у військових операціях на Донбасі, але протягом більш ніж двох років вони не виготовлялися і не поставлялися Збройним силам України.

"Контракт дістався нам у спадок в безнадійному стані і для нашої команди було принципово його врятувати, адже від його виконання залежала доля одного з наших найбільших заводів бронетанкового дивізіону. За фактом зриву контракту було відкрито кримінальне провадження і в поставки цих машин в армію вже ніхто не вірив. Ми виконали безпрецедентну робота разом з державними органами і зараз контракт виконується з дотриманням термінів ", - розповів Мустафа Найєм, заступник генерального директора Укроборонпрому по питанням взаємодії з органами державної влади.

Він додав, что після майже дворічного простою завод повністю відновив виробництво кулеметів для бронетранспортерів та інших видів зброї. Перша партія з 5 кулеметів для БТР-4Е, по словам Найєма, пройшла всі випробування та була прийнята Військовим представництвом Міноборони і доставлена до Харкова, де їх встановили на бронетранспортери.

Нагадаємо, перші відвантаження військової бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися в грудні 2019 року - тоді українським військовим передали 12 бронетранспортерів БТР-4Е. У лютому 2020 року підприємство відвантажило 3 бронемашини, в січні - 4, в березні - 4, і ще п'ять в квітні. Всього за контрактом повинні виготовити і передати 45 одиниць бронетранспортерів БТР-4Е.

Раніше ONLINE.UA публікував видовищне відео випробувань надпотужної української ракети "Вільха-М", яка під час останніх випробувань з першого пострілу влучила точно в ціль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?