Українська армія отримала велику партію бронеавтомобілів
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська армія отримала велику партію бронеавтомобілів

Українська армія отримала велику партію бронеавтомобілів
Джерело:  online.ua

На озброєння української армії надійшла ще одна велика партія броньованих автомобілів "Козак-2". НВО "Практика" в рамках держоборонзамовлення достроково виготовило 40 бронеавтомобілів, щоб ЗСУ отримали їх до свята - дня Сухопопутних військ. Після поставки цієї партії в українських військових є вже 240 таких автомобілів, призначених для перевезення особового складу, зразків озброєння, вогневої підтримки особового складу в бою, а також для захисту екіпажу і вантажу, особового складу від вогню стрілецької зброї, осколків боєприпасів і мін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу підприємства.

"Наше підприємство достроково завершило виконання державного оборонного замовлення і передало на озброєння Збройних Сил України понад 40 спеціальних броньованих автомобілів« Козак-2 »", - йдеться в повідомленні.

У НВО "Практика" нагадали, що ці бронеавтомобілі збираються з комплектуючих і компонентів вітчизняного виробництва, які поставляються десятком українських підприємств. На озброєнні ЗСУ вони стоять майже 5 років і допомагають зміцнювати обороноздатність нашої держави, що вкрай важливо особливо в останні роки на тлі російської агресії.

"Бронеавтомобиль виробництва НВО «Практика» пройшов повний цикл державних випробувань і в березні 2017 року прийнято на озброєння вітчизняного війська. На сьогоднішній день більше 240 машин «Козак-2» перебувають на озброєнні частин і підрозділів Збройних Сил України та інших силових структур держави", - додали в Практиці.

Як відомо, бронеавтомобілі серійно виробляються на київському НВО "Практика", яке входить в Лігу оборонних підприємств України. Броньований автомобіль "Козак-2" ПСЗА-5 призначений для перевезення особового складу, зразків озброєння, військових вантажів і майна за всіма типами дорого і місцевості; проведення тактичних операцій; передачі розпоряджень і забезпечення зв'язку; вогневої підтримки особового складу в бою, а також для захисту екіпажу і вантажу, особового складу від вогню стрілецької зброї калібром 7,62 мм, осколків боєприпасів і мін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на озброєння ЗСУ надійшла найбільша партія модернізованих танків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?