Українська делегація на знак протесту залишила залу засідань ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Українська делегація на знак протесту залишила залу засідань ПАРЄ

Українська делегація на знак протесту залишила залу засідань ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Українська делегація вирішила зупинити свою участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи на знак протесту проти повернення депутатів РФ. Про це повідомив голова делегації Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook, інформує ONLINE.UA

Наразі відомо, що українська делегація відмовляється брати участь в роботі ПАРЄ з усіх питань, крім тих, які пов’язані з позбавленням повноважень делегації РФ. Крім того, делегація звернулась до Верховної Ради з необхідністю термінового розгляду питання про зупинення участі України в діяльності ПАРЄ у подальшому.

Члени української делегації просять президента і Міністерство зовнішніх справ терміново виробити чітку позицію щодо подальшої участі України в діяльності Ради Європи.

Завтра, у середу, делегація України тимчасово повернеться до зали засідань ПАРЄ для участі в оскарженні повноважень російської делегації. Пропозиція повністю позбавити росіян повноважень і права обіймати посади у керівних органах вже зареєстрована.

Нагадаємо, сьогодні вночі ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка передбачає скасування механізму санкцій, накладених на делегацію РФ у 2014 році після анексії Криму. Якщо завтрашнє оскарження цієї резолюції провалиться, це означатиме, що росіяни повертаються до роботи в Асамблеї без обмежень права голосу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?