Українська діаспора звернулась до Зеленського з незвичним проханням
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська діаспора звернулась до Зеленського з незвичним проханням

Українська діаспора звернулась до Зеленського з незвичним проханням

Представники української діаспори звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням запровадити електронне голосування для українців, які проживають за кордоном, та дозволити їм подвійне громадянство. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Радіо Свобода ».

Також у зверненні містяться прохання «забезпечити конституційні права громадянам України бути обраними та мати своїх представників в органах державної влади» і «створення програми повернення мігрантів».

Члени діаспори закликали Володимира Зеленського проводити зустрічі з громадянами України, які проживають в Польщі та інших країнах, а також створити в уряді посаду штатного радника з питань закордонних українців та міграційної політики.

Поруч з пропозиціями представники діаспори висловили занепокоєння тим, що президент сьогодні не зміг виділити час для зустрічі з ними у Варшаві.

«Ми, представники українських організацій за кордоном, глибоко стурбовані тим, що в рамках вашого офіційного візиту до Польщі не передбачено зустрічі з українською громадою… Ми глибоко засмучені тим фактом, що президент України ігнорує найбільшу у світі закордонну українську громаду. Розглядаємо це як прояв нехтування інтересами більш ніж 20% громадян України, які проживають за кордоном», – йдеться у зверненні.

Крім громадян України, що проживають у Польщі, звернення підписали представники українських організацій з Канади, США, Італії, Іспанії, Ірландії, Португалії, Єгипту, Індії, Австралії, Швейцарії, Греції, Німеччини, Франції, Литви, Малайзії, Бразилії, Йорданії, Австрії, Молдови, Данії та Латвії.

За даними Міністерства соціальної політики, зараз близько 3,2 мільйона українців працює за кордоном на постійній основі і ще від 7 до 9 мільйонів – періодично.

Нагадаємо, що сьогодні у Варшаві президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі своїм польським колегою Анджєєм Дудою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?