Українська гривня увійшла до четвірки валют, які найбільш подорожчали до долара
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українська гривня увійшла до четвірки валют, які найбільш подорожчали до долара

Українська гривня увійшла до четвірки валют, які найбільш подорожчали до долара
Джерело:  online.ua

Аналітики Bloomberg включили українську гривню до четвірки найбільш інвестиційно привабливих валют. Це сталося завдяки зміцненню курсу гривні по відношенню до долара США. Як повідомляє ONLINE.UA, купівля іноземцями української валюти дає значний прибуток, пов’язаний не тільки з її подорожчанням, але й високими ставками доходності облігацій внутрішньої державної позики.

За даними РБК-Україна, з початку року нерезиденти збільшили купівлю українських ОВДП в дев’ять разів – з 6,3 млрд грн до 57,2 млрд грн. Це стало можливим не тільки завдяки стабільності гривні, але й через дохідность державних облігацій на рівні 15-17% річних

Поряд з українською гривнею у четвірку найбільш прибуткових для інвестора валют увійшли національні грошові одиниці Нігерїї, Єгипту та Казахстану. Як і в Україні, монетарна політика місцевих регуляторів в цих державах схожа: середній рівень інфляції, стабільність курсу та високій рівень доходності державних цінних паперів.

За словами глави НБУ Якова Смолія, в Національному банку не бачать загрози в істотному збільшенні продажу облігацій внутрішньої державної позики України. Однак глава Ради Національного банку Богдан Данилишин вважає, що в найближчі місяці цей фактор може вплинути на валютний ринок в Україні. Адже з його прогнозом, в липні-вересні частина коштів після погашення гривневих ОВДП буде конвертуватися у валюту і виводитися з України.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому Нацбанк ввів в обіг нову банкноту номіналом 1000 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?