Українська IT-армія зупинила роботу найбільших аеропортів Росії
Категорія
Технології
Дата публікації

Українська IT-армія зупинила роботу найбільших аеропортів Росії

Михайло Федоров
Хакери

Українська ІТ-армія паралізувала роботу великих аеропортів РФ. У  росЗМІ заявляли про DDoS-атаку.

IT-армія зупинила роботу найбільших аеропортів РФ

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, ІТ-армія зламала російську систему бронювання авіаквитків Leonardo.

ІТ-армія активно працює, майже щодня російські сайти виходять з ладу, дані витікають, а робота держустанов паралізується. Один з останніх кейсів — зупинка найбільших аеропортів РФ. IT-армія зламала російську систему бронювання авіаквитків Leonardo, – зазначив Федоров.

Кібератака на сайт сталася 28 вересня. Тоді російські ЗМІ писали, що сталася DDoS-атака на сайт Leonardo. Пасажири не могли купити квитки, аеропорти – реєструвати пасажирів. Декілька рейсів було перенесено.

Системою користуються понад 60 авіакомпаній, зокрема великі компанії "Аерофлот", S7 Airlanes, а також лоукостери "Перемога". "Аврора", Red Wings, та білоруська компанія "Белавіа".

У росЗМІ заявили, що система зазнала масової DDOS-атаки з-за кордону. Пізніше представник держкорпорації уточнив, що "систему підняли, сервіси відновили працездатність".

Українські хакери зламали базу РФ

Раніше українські хакери зламали базу даних російської компанії "Сирена-Тревел". У ній зберігаються дані про пасажирів авіакомпаній та їхні страховки.

В опублікованій базі можна знайти дані про перельоти колишньої очільниці МЗС Австрії та ексчлена ради директорів "Роснефти" Карін Кнайсль, яка переїхала в Росію влітку 2023 року.

На злив звернув увагу також учасник команди Олексія Навального Георгій Албуров. Він наголосив, що зміг упевнитися в достовірності бази, звіривши дані про нещодавній переліт близької до російського диктатора Володимира Путіна гімнастки і глави "Національної медіагрупи" Аліни Кабаєвої з Мінська до Москви.

До слова, з початку повномасштабної війни українські айтішники зламують сайти великих російських банків, а також держустанов. Зупиняли роботу сайти Міноборони РФ, Роскомнагляду та Росавіації. Великі та державні (пропагандистські) ЗМІ також припинили роботу через атаки "хакерів".

Також атака йде і на банківський сектор. Сбербанк, ВТБ та Альфа-банк повідомляли про збої в роботі сайтів та додатків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?