Українська правда розкрила деталі щодо зміни власника
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська правда розкрила деталі щодо зміни власника

Українська правда розкрила деталі щодо зміни власника
Джерело:  online.ua

У середу, 26 травня, представники керівництва “Української правди” виступили з заявою щодо зміни власника у відомому медіа.

Джерело: Українська правда

За оприлюдненими деталями, засновниця Олена Притула уклала угоду з генеральним директором компанії Dragon Capital Томашем Фіалою. Згідно з цим документом, 100% корпоративних прав на видання та його активи переходять до згаданої групи компаній.

У медіа стверджують, що збереження чинної редакційної політики та підходів до роботи стало однією з умов домовленостей.

“Команда “Української правди” на чолі з головним редактором Севгіль Мусаєвою продовжить працювати в тому ж форматі, що і раніше, в тісній співпраці з Оленою Притулою, яка й надалі виконуватиме роль редактора-засновника”, - додали в редакції.

Сам Фіала порівняв підхід до співпраці з іншим українським медіа, яким володіє Dragon Capital - “НВ”. Йдеться про практику невтручання власника у редакційну політику журналістського колективу. Анонсовано підписання відповідного документа, який оприлюднять на сайті “УП”.

“Усі 21 рік існування "Української правди" для нашої команди на першому місці були інтереси читача та українського суспільства. Цей принцип є для нас непорушним і найголовнішим, ми й надалі будемо дотримуватися його в нашій роботі. Редакційна угода із новим власником УП закріплює це на папері”, - прокоментувала подію головредка Мусаєва.

У Dragon Capital назвали такі інвестиції кроком на підтримку свободи слова й вільних медіа в Україні. Там відзначили великі перспективи для розвитку цифрових медіа саме як успішного бізнесу. Їхня популярність з роками тільки зростатиме.

“Редакція НВ, іншого медіа-проєкту групи компаній Dragon Capital, продовжить свою роботу абсолютно незалежно від редакції УП”, - резюмували у представництві нового власника.

Історія Української правди

Одне з найвідоміших та популярних медіа заснував 2000 року саме як онлайн-видання журналіст Георгій Гонгадзе. Того ж року після його трагічної загибелі медіа очолила Олена Притула.

Вона залишалася на посаді до 2014 року, аж поки не запросили працювати у відповідному статусі Севгіль Мусаєву.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?