Журналісти опублікували другу частину плівок Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти опублікували другу частину плівок Медведчука

Журналісти опублікували другу частину плівок Медведчука
Джерело:  online.ua

Журналісти програми "Наші гроші" опублікували другу частину так званих "плівок Медведчука", у яких йдеться про повернення контролю над частиною нафтопродуктопроводу "Самара" після націоналізації.

Джерело:  Bihus.info

ЗМІ опублікували нові "плівки Медведчука"

Журналістам вдалося знайти фрагменти розмови Медведчука із російськими посадовцями, зокрема із Дмитром Козаком, який тоді був заступником голови уряду РФ.

Окрім того, також у розпорядженні ЗМІ є записи розмови начебто кума Путіна із очільником "Транснафти" Миколою Токарєвим.

Саме з останнім начебто Віктор Медведчук обговорював проблему втрати контролю над "трубою", тобто її націоналізація, яку схвалив Вищий господарський суд, та шляхи її повернення до попередніх власників, а саме "Транснафти".

Під час розмови проросійський політик переконував Токарєва, що труба обов’язково повернеться до "Транснафти", проте останній у цьому сумнівався.

Особа із схожим на Медведчука голосом чимало разів під час багатьох розмов запевняла, що узгоджує всі дії із "головним". Журналісти підозрюють, що мовиться про тодішнього президента Петра Порошенка.

Що важливо розуміти, записи розмов датуються 2015-2016 роками. Тоді ж начебто Віктор Медвдчук стверджував, що проблемою з "трубою" займеться Козак, маючи на увазі, ймовірно, свого соратника Тараса Козака.

Варто звернути увагу на те, що невдовзі після цих розмов суд першої інстанції дійсно повернув нафтопровід минулим власниками, тобто скасував націоналізацію.

За словами українських журналістів, від "Транснафти" частина "труби" перейшла у власність компанії, пов’язаної із Медведчуком, яка зареєстрована у Сен-Галені.

"Важливо, що це начебто стало можливим завдяки обміну частини нафтопродуктопроводу на "націоналізований" в окупованому Криму Севастопольський морський завод. Саме останнім начебто володіли структури Порошенка", - пояснюють розслідувачі.

Команда Порошенка наголошує, що їхній лідер "категорично відкидає оприлюднені в програмі Бігуса фейк та інсинуації про нібито обмін так званої труби Медведчука на Севморзавод у Севастополі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?