У Путіна відповіли щодо ймовірності обміну Медведчука на полонених
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відповіли щодо ймовірності обміну Медведчука на полонених

У Путіна відповіли щодо ймовірності обміну Медведчука на полонених
Джерело:  online.ua

Російський режим Володимира Путіна відреагував на ідею обміну спрямованого під домашній арешт олігарха Віктора Медведчука, яку висловили окремі українські політики.

Джерело: ТАСС

За словами речника президента Дмитра Пєскова, кремлівська влада не може серйозно коментувати подібні твердження. Там вважають, що відповідні слова мають сенс виключно у масштабах внутрішньої української політики.

"Ми помітили цю заяву. Швидше за все, це українська внутрішньополітична кухня. Я не знаю, чому пропонується українських політиків виставляти на обмін, чи хоче цього сам український політик, на кого вони пропонують міняти. Тому ми не можемо серйозно цю ідею розглядати", - стверджує Пєсков.

Кримінальне провадження проти Медведчука

У травні Медведчук разом з іншим нардепом Тарасом Козаком стали підозрюваними у кримінальній справі щодо державної зради та розкрадання державного майна в окупованому Криму. Так званого кума Путіна суд відправив під домашній арешт.

Прокуратура вимагала взяти Медведчука під варту з утриманням в СІЗО до 10 липня. Альтернативою мала б стати застава у розмірі 300 мільйонів гривень, що майже дорівнює 10 мільйонам доларів США.

За рішенням суду, Медведчук повинен здати закордонний паспорт та носити електронний засіб контролю. Йому заборонено залишати Київ та Київську область, а також контактувати с підозрюваними та свідками у справі. У разі невиконання вимог суду запобіжний захід Медведчуку можуть посилити.

Реакція путінського Кремля на арешт Медведчука

Раніше на рівні російського уряду стверджували, що офіційна Москва немає жодного наміру втручатися у перебіг відповідної кримінальної справи. Водночас у Путіна стверджують, що їм дуже важливо, що це не було політичною розправою.

Сам президент РФ пізніше виступив із заявою, в якій згадав Україну та наголосив, що останні події нібито свідчать про зачищення політичного поля. Для Москви це давня точка зору, згідно з якою Медведчук чи його прихильники - “опозиція” до будь-якої чинної влади — Володимира Зеленського чи Петра Порошенка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?