У Путіна відмовилися публічно вставати на захист Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відмовилися публічно вставати на захист Медведчука

У Путіна відмовилися публічно вставати на захист Медведчука
Джерело:  online.ua

Російська сторона не має нібито наміру втручатися у поточну ситуацію з олігархом Віктором Медведчуком в Україні, стверджують офіційно на рівні Кремля.

Джерело: ТАСС

За словами президентського речника Дмитра Пєскова, водночас Москва хоче бути впевнена, що це не політичне “полювання на відьом”. За ситуацією в українській політиці там з пильністю стежать.

“Ми жодним чином не маємо наміру в них втручатися, але хочемо бути впевнені, що мова не йде про політичне полювання на відьом і зачистку політичного поля з метою звільнитися від конкурентоспроможних політичних сил”, - наголосив представник Володимира Путіна.

Утім, він не уточнив, за якими параметрами особисто Медведчук став “конкурентоспроможною” силою в Україні. Упродовж багатьох останніх років він обіймав найвищі сходинки в антирейтингу політичних фігур, а також жодного разу не балотувався на посаду президента.

Навіть під час парламентських виборів 2019 року, задля участі в яких об'єдналася низка проросійських політсил, їхня агітація майже не акцентувала увагу на Медведчуку.

Фактично вся політична сила Медведчука криється не в підтримці серед людей, як у багатьох політиків, а в його доступі до фінансових ресурсів (власних та російських) чи близькості до президента Путіна - той доводиться хрещеним батьком молодшої доньки олігарха.

Арешт Медведчука

Так званого кума Володимира Путіна відправили під домашній арешт напередодні у четвер, 13 травня. Судове засідання з цього приводу тривало майже весь день до вечора. Відповідне рішення чинне до 9 липня.

Прокуратура вимагала взяти Медведчука під варту з утриманням в СІЗО до 10 липня. Альтернативою мала б стати застава у розмірі 300 мільйонів гривень, що майже дорівнює 10 мільйонам доларів США.

За рішенням суду, Медведчук повинен здати закордонний паспорт та носити електронний засіб контролю. Йому заборонено залишати Київ та Київську область, а також контактувати с підозрюваними та свідками у справі. У разі невиконання вимог суду запобіжний захід Медведчуку можуть посилити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?