Українська виставка про трагедію Бабиного Яру та сучасну війну відкриється у Бельгії
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська виставка про трагедію Бабиного Яру та сучасну війну відкриється у Бельгії

Українська виставка про трагедію Бабиного Яру та сучасну війну відкриється у Бельгії
Джерело:  online.ua

9 вересня виставка української мисткині Анни Звягінцевої про трагедію Бабиного Яру та сучасну війну відкриється у Бельгії.

Джерело: Минуле/Майбутнє/Мистецтво

Виставка української мисткині відкриється у Бельгії

У бельгійському місті Мехелен 9 вересня розпочнеться виставка Ground Shadows української мисткині Анни Звягінцевої, присвячена Бабиному Яру і російсько-українській війні.

Фото: pastfutureart.org

Про це повідомила платформа культури памʼяті "Минуле / Майбутнє / Мистецтво".

Виставка триватиме до 24 жовтня 2023 року в меморіальному й дослідницькому центрі Голокосту та прав людини Kazerne Dossin.

У своїх роботах художниця сплітає воєдино трагічні події Другої світової та поточної російсько-української війни, створюючи простір для роздумів, скорботи та пам’ятання, – йдеться у повідомленні.

Мистецький проєкт про пам’ять трагедії Бабиного Яру в партнерстві з фондом "ІЗОЛЯЦІЯ" та Kazerne Dossin планувався ще 2021 року. Проте коли 1 березня 2022-го російська ракета влучила в Бабин Яр, було вирішено, що будуть проведені паралелі з сучасністю.

Звягінцева фокусується на "образі дерев, посічених кулями та снарядами — у фронтовій зоні, на окупованих і деокупованих територіях, в інших місцях атак".

Фото: pastfutureart.org

Що відомо про Анну Звягінцеву

Анна Звягінцева — українська мисткиня. Працює з такими темами як тіло, шляхи, марні вчинки, маленькі жести. В її творчості поєднуються малюнки у різних формах і такі трансмедійні варіації як скульптура, інсталяція, відео та живопис.

У 2021–2022 роках вона була резиденткою Академії імені Яна ван Ейка (Маастріхт, Нідерланди), а у 2020-му — стипендіаткою Gaude Polonia в Польщі. Звягінцева брала участь у проєкті українського павільйону Hope! на 56-й Міжнародній виставці мистецтв у Венеції 2015 року, а також у Київській бієнале. Вона отримала премію PinchukArtCentre у 2017-му.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?