Українська військова техніка налякала дипломата Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська військова техніка налякала дипломата Путіна

Українська військова техніка налякала дипломата Путіна

Росія побоюється  української військової техніки, яка перебуває в Дніпропетровській і Запорізькій областях і нібито "готова протягом 2-4 годин за першим наказом прибути до лінії зіткнення".
Про це заявив постпред Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич на засіданні Постійної ради ОБСЄ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Серйозні побоювання викликають повідомлення про українську військову техніку в Дніпропетровській і Запорізькій областях. За відсутності даних Спеціальної моніторингової місії (ОБСЄ) ми можемо лише здогадуватися, скільки танків і гармат Збройних сил України готові за першим наказом протягом 2-4 годин прибути до лінії зіткнення", - заявив Лукашевич.
"Така ситуація є неприйнятною подвійно в умовах, коли СММ щодня інформує про ситуацію на всій території під контролем ополчення - аж до українсько-російського кордону. За останні два тижні спостерігачі відвідали прикордонні пункти пропуску 21 раз", - додав постпред РФ при ОБСЄ.
На думку Лукашевича, українська сторона конфлікту дотримується "нехитрої" тактики дій, - підтримує стан напруженості "для затягування процесу політичних переговорів щодо модальностей виборів, особливого статусу, амністії шляхом впровадження закону, що забороняє переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, що мали місце в окремих районах Донецької та Луганської областей України".
Також дипломат упевнений, що українські військові прикриваються "порожніми фразами" про "якісь провокації" з боку проросійських бойовиків.
"Такі фрази нічого не варті, коли ми бачимо, що українські силовики навмисно займають додаткові ділянки "нейтральної смуги" на лінії зіткнення, наближають свої вогневі позиції до території, що перебуває під контролем ополчення. Ось саме це і називається навмисною ескалацією напруженості. Днями українські військові пересунули ще один блокпост на 3 км ближче до лінії зіткнення - біля Березового", - зазначив Лукашевич.
Як повідомляв ONLINE.UA,  Олександр Лукашевич на засіданні Постійної ради ОБСЄ розповів про нові умови обміну полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?