Українська влада повідомила довгоочікувані новини жителям Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська влада повідомила довгоочікувані новини жителям Донбасу

Українська влада повідомила довгоочікувані новини жителям Донбасу
Джерело:  online.ua

Українська влада готується до 10 листопада одночасно відкрити два нових КПВВ на Донбасі - в Щастя і Золотому Луганської області. На даний момент там ще тривають будівельні роботи та асфальтуються майданчики, але, головне, там створюється сучасний хаб, який дозволить жителям ОРДЛО прямо на місці отримати безліч важливих послуг, в банківській, пенсійної та соціальної сферах. Які послуги жителі Донбасу зможуть отримати на КПВВ Щастя, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МінТОТ.

"Ми розуміємо, в якій складній ситуації опинилися люди у тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей. І треба зробити все можливе, щоб їх підтримати. Уже на КПВВ вони повинні бачити, що ми їх чекаємо. Зараз окупована частина Донецької та Луганської вражена хворобою - агресією РФ, антигуманними діями окупантів. Там не працюють закони, руйнуються підприємства і грабуються надра, знищується екологія, існує ризик радіаційного забруднення питної води, панує тотальна антиукраїнська пропаганда. А люди, наші громадяни, є заручниками цих режимів, але завдяки їм - через їх уми, серця, через створення кращих умов і сервісів ми достукаємося до них, і разом переможемо у важкій боротьбі і вилікуємося від цієї окупаційної хвороби. Донбас, як і Крим, повинен бути звільнений і повинен повернутися до нормального життя в єдиній країні ", - прокоментував віце -прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції ОСЬ Олексій Резніков відкриття нових сервісних центрів на КПВВ.

Зокрема, в сервісному хабі жителі окупованих територій зможуть:

  • отримати безкоштовну правову допомогу, яка стосується доступу до пенсій та інших виплат, проблем з трудовими книжками;

  • оформити свідоцтва про народження або смерті, які сталися на території ОРДЛО;

  • стати на облік внутрішньо переміщених осіб, оформити спадщину, приватизацію;

  • вклеїти фото в паспорт при досягненні 25- і 45-річного віку;

  • оформити і отримати паспорт громадянина України;

  • оформити і отримати закордонний паспорт;

  • провести державну реєстрацію авто;

  • замінити водійські права;

  • отримувати доступ до сервісу "еМалятко" для реєстрації народження дитини і призначення державної допомоги.

Такі ж сервісні хаби українська влада обіцяють незабаром обладнати на всіх КПВВ на Донбасі і адміністративному кордоні з Кримом.

Важливо нагадати, що на даний момент перетнути єдиний КПВВ в Луганській області "Станиця Луганська" можуть тільки ті жителі ОРЛО, у яких виникла критична ситуація - наприклад, через смерть близьких або термінову операцію. Для всіх інших пункт пропуску закрили до середини листопада через ситуацію з коронавірусом. Тим часом контрольні пункти "Мар'їнка" і "Новотроїцьке" в Донецькій області продовжують працювати по осінньому графіку щодня з 07.00 до 18.30. Але вільний рух людей через ці контрольні пункти в'їзду-виїзду неможливий, так як заблоковано бойовиками ОРДО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада пішла на зустріч пенсіонерам та жителям окупованого Донбасу, які в зв'язку з карантином не можуть виїхати на підконтрольну Україні територію і замінити банківські картки, у яких закінчився термін дії. Ощадбанк продовжив термін дії таких карток до 1 січня 2021 року, а це означає, що внутрішньо переміщені особи, що обслуговуються за тарифним пакетом "Мій рахунок", зможуть отримувати гроші за старими картками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?