Українське посольство в Іспанії також отримало "закривавлений пакунок"
Категорія
Світ
Дата публікації

Українське посольство в Іспанії також отримало "закривавлений пакунок"

Українське посольство в Іспанії також отримало "закривавлений пакунок"
Джерело:  online.ua

Посольство України в Іспанії також отримало "закривавлений пакунок" із очима тварин, який сьогодні надійшов ще до восьми українських посольств у Європі.

Джерело: Facebook речника МЗС Олега Ніколенка

Посольство України в Іспанії отримало пакунок з очима тварин

До українського посольства в Іспанії також надійшов закривавлений пакунок на зразок тих, які раніше надійшли іншим нашим дипломатичним установам. Іспанська поліція оточила периметр посольства з міркувань безпеки. На місці вже працюють фахівці, проводяться слідчі дії, — зазначив Ніколенко.

Що відомо про надходження “закривавлених пакунків” до українських посольств?

Сбогодні посольства України в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, а також генеральні консульства в Кракові, Неаполі та Брно отримали закривавлені пакунки, у яких знаходилися очі тварин. У пакунках знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання,зазначив речник МЗС.

Українська сторона взаємодіє із правоохоронцями іноземних країн задля розслідування усіх випадків погроз, встановлення причетних осіб та притягнення їх до відповідальності, наголосив Ніколенко.

За його словами, помешкання українського посла у Ватикані зазнало акту вандалізму, а посольство України в Казахстані отримало фейкове повідомлення про мінування.

Також українське посольство в США отримало лист із ксерокопією критичної статті про Україну. Цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни.

Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України, — наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?