Іспанія передасть Україні батарею ЗРК Aspide та чотири системи ППО Hawk
Категорія
Україна
Дата публікації

Іспанія передасть Україні батарею ЗРК Aspide та чотири системи ППО Hawk

Іспанія передасть Україні батарею ЗРК Aspide та чотири системи ППО Hawk
Джерело:  online.ua

Іспанія готується передати Україні новий пакет військової допомоги, який включає батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide, системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них.

Джерело: міністри закордонних справ України та Іспанії Дмитро Кулеба та Хосе Мануель Альбарес

Іспанія передасть новий військовий пакет допомоги Україні

Я дуже радий, що новий пакет є, він уже на шляху до України, і найближчим часом наша держава зміцнить свою обороноздатність, отримавши батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide та ракети до неї, чотири системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них, а також інше військове спорядження, - сказав Кулеба.

Він додав, що рішення Іспанії передати системи Hawk декілька тижнів стало сигналом для інших країн почати пошук систем Hawk для їх передачі до України.

Це саме те, про що ми просили Іспанії, це те, що допоможе нам захистити нашу цивільну інфраструктуру, - сказав міністр.

ЗРК Aspide розраховані на захист стратегічних об’єктів – промислових підприємств, аеродромів чи морських портів. Вони можуть працювати в складі ешелонованої системи ППО та обмінюватись даними із ЗРК інших типів.

ППО Hawk є попередником системи протиракетної оборони Patriot американського виробництва. США також думають над передачею цих систем Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?