Українське суспільство розділилося на дві частини, і одній на все наплювати - письменник
Категорія
Культура
Дата публікації

Українське суспільство розділилося на дві частини, і одній на все наплювати - письменник

Українське суспільство розділилося на дві частини, і одній на все наплювати - письменник
Джерело:  online.ua

Український блогер і письменник Павло "Паштет" Белянський вважає, що українське суспільство можна розділити на дві групи: інертних людей і українців з активною громадянською позицією.
Про це він розповів в інтерв'ю на ONLINE.UA.
На думку Белянського, люди з інертної групи хочуть, щоб все було як і раніше: "білі прийшли - поміняли шапочку, червоні - поміняли шапочку. І вони далі живуть, їм на все начхати. Вони добре і зручно в минулому почувалися, хочуть, щоб той час повернувся", - зазначив він.

Читайте також: День Гідності і Свободи: українці викладають в соцмережах свої фото з Майдану
У той же час письменник впевнений, що число українців, що мають активну громадянську позицію, збільшується. "І не факт, що вони стежать за якимись політичними баталіями, подіями, думками - взагалі не факт. Вони можуть виглядати абсолютно аполітично, але їх громадянська позиція дуже активна. Я знаю безліч людей, які, не розмахуючи прапорами, асфальтують майданчики, тротуари, допомагають дитячим будинкам або сім'ям загиблих на фронті. Або роблять прості соціальні речі - наводять лад у себе у дворі. Це їхня громадянська позиція", - підкреслив Паштет.
"Або перестають давати хабарі, які б випадки не були. От якщо взяти медицину: ти прийдеш до лікаря на прийом, і гривень п'ятдесят все-таки залишиш - розумієш, що зарплата у лікаря не дуже велика. Так ось, у мене є багато знайомих , які стали ходити в приватні клініки, де вони просто чесно платять за роботу. Вони своїми грошима голосують, щоб медицина у нас стала платною, щоб в охороні здоров'я перестало відбуватися це неподобство. Ось в цих людей я вірю, а в державу - ні", - резюмував Павло Белянський.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У ветеранів АТО загиблі товариші стоять як ангели за плечима - письменник Павло Белянський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?