Українські компанії вразили Кремль неприємним сюрпризом
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські компанії вразили Кремль неприємним сюрпризом

Українські компанії вразили Кремль неприємним сюрпризом
Джерело:  online.ua

Уповноважений РФ при ЄСПЛ, заступник міністра юстиції Михайло Гальперін поскаржився, що міжнародні арбітражі розглядають вісім справ за позовами українських компаній на $12 млрд проти Росії у зв'язку з анексією Криму, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Наразі в активній стадії перебувають вісім таких справ за позовами українських фізичних і юридичних осіб на загальну суму понад $12 млрд. Також подано ще кілька арбітражних повідомлень, які можуть перетворитися на повноцінні процеси", - сказав Гальперін.

Він також уточнив, що в позовах заявники намагаються довести, що на момент вилучення активів в період анексії вони були іноземними інвесторами в Криму за змістом відповідної російсько-української угоди 1998 про взаємний захист інвестицій. За його словами, така позиція не відповідає основним засадам права міжнародних договорів.

Чиновник каже, що українські бізнесмени заявляють, що Крим залишається в складі України, при цьому Росія повинна виплатити їм компенсацію.

"За такою логікою, українська сторона неминуче повинна визнати, що і будь-яка зареєстрована в Криму після 2014 року російська компанія може вимагати компенсацію від влади в Києві за порушення її прав на території України як "іноземного" російського інвестора", - сказав заступник міністра.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США пообіцяли ввести проти Росії «руйнівні санкції». У Вашингтоні готовлять новий пакет антиросійських обмежувальних заходів, коли Кремль вирішить зробити нові агресивні кроки проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?