Українські льотчики віртуально тренуються на американських штурмовиках — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські льотчики віртуально тренуються на американських штурмовиках — ЗМІ

Українські льотчики віртуально тренуються на американських штурмовиках — ЗМІ
Джерело:  online.ua

З початку травня в Україні працює навчальний центр для українських льотчиків, де вони віртуально тренуються керувати американськими штурмовиками A-10 Thunderbolt II. Наразі США та Україна офіційно не домовилися про їхнє передання.

Джерело: TIME

Українці секретно тренуються для американських літаків

Журналіст видання побував на екскурсії на цьому секретному об’єкті наприкінці липня.

Тренувальним центром є дві кімнати з з авіатренажерами.

Якби не весь персонал у формі, сцену можна було б прийняти за з’їзд геймерів. Кожна станція мала реалістичний дросель, ручку для польоту та окуляри віртуальної реальності, пов’язані з комп’ютерною вежею, - пише видання.

Зазвичай на підготовку пілота йдуть роки, що коштує військовим мільйони доларів лише на авіапаливо.

Секретність обумовлена не обладнанням центру, а пілотами.

Українцям онлайн допомагають американські пілоти з досвідом управління А-10. Вони допомагають у пошуку потрібного програмного забезпечення та посібників для використання у віртуальному навчальному центрі.

Видання зазначає, що секретна навчальна програма є ще одним прикладом того, як українці, яких часто переважають чисельністю та озброєнням, використовували соціальні мережі та загальне ігнорування протоколу з несподіваним ефектом у своїй війні проти Росії.

У попередніх війнах підтримка складної програми підготовки пілотів могла вимагати створення дорогої, суперечливої та таємної операції, схваленої на вищому рівні уряду США, узгодженої в кабінетах і ретельно спланованої та розробленої в темних кутках Пентагону чи ЦРУ.

Натомість українці розробили еквівалент спеціальної програми доступу в очікуванні отримання нового зразка зброї.

Українці здивували нас, здивували всіх тим, наскільки інноваційними вони можуть бути, — каже колишній посол США в Україні Білл Тейлор.

Заступник міністра оборони Олександр Поліщук каже, що зазвичай країни не починають навчання пілотів на стадії, коли літаків іще немає.

Політичного рішення ще немає, але є певні сигнали, що ми можемо отримати цю зброю в якийсь момент. Для нас це означає: треба починати вчитися, — пояснив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?