Українські моряки знову затримані: перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські моряки знову затримані: перші подробиці

Українські моряки знову затримані: перші подробиці
Джерело:  Reuters

На борту іранського танкера Grace 1, який було захоплено британським спецназом 4 липня біля узбережжя Гібралтару, перебувало 28 членів екіпажу, в тому числі громадяни України. Вони затримані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Вже відомо, що консул України звернувся до влади Гібралтару з проханням роз’яснити статус затриманих українців з числа членів екіпажу. У своїй відповіді правоохоронці заявили, що громадяни України, як і інші члени екіпажу танкера, розглядаються в якості свідків, а не підозрюваних.

Точна кількість українців, які перебували на борту танкера, поки не уточнюється. За останньою інформацією, суд Гібралтара дозволив затримати судно на 14 днів. Агенція новин «РИА Новости» стверджує, що захоплений корабель належить російській компанії Russian Titan Shipping Line.

4 липня на нафтовий танкер Grace 1, який прямував до Сирії, висадилися британські морські піхотинці. Влада Великої Британії, заморською територією якої є Гібралтар, вважає, що танкер постачав сиру нафту на нафтопереробний завод Баніяс в Сирії. Це є порушенням санкцій, накладених на режим сирійського диктатора Асада з боку ЄС і США.

Вчора командир Іранської республіканської гвардії Мохсен Резаї пригрозив у відповідь захопити в Перській затоці британський танкер. Це може статися, за словами Резаї, якщо корабель не буде звільнено.

Нагадаємо, що президент РФ Путін вигадав ще одну вимогу для повернення полонених у Керченській протоці українських моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?