Українські пілоти приступили до навчань на F-16 — Резніков
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські пілоти приступили до навчань на F-16 — Резніков

Українські пілоти приступили до навчань на F-16 — Резніков
Джерело:  online.ua

За інформацією глави Міноборони Олексія Резнікова, українські пілоти вже розпочали навчання на американських винищувачах F-16. При цьому процес навчання тримаватиме близько 6 місяців. 

Джерело: "24 канал"

Що відомо про початок навчань українських пілотів на F-16  

Глава Міноборони відмовився розкривати подробиці проведення навчань, зазначивши, що 11 країн-партнерів приєднались до коаліції з проведення навчань українських пілотів та передачі винищувачів у подальшому.

Про завершення цих навчань повідомлять інструктори, коли бачитимуть, як українські фахівці сприймають нові навички та взаємодіють між собою. Оцей період підготовки у вигляді навчання буде витрачено на те, щоби продовжити проєкт щодо розуміння, коли ми матимемо літаки безпосередньо. А ще головне – скільки, - сказав Резніков.

Глава Міноборони пояснив, що кожна країна, яка захоче передати Україні американські винищувачі, повинна буде отримати відповідний дозвіл від США.

Коли ЗСУ зможуть отримати F-16

За його словами, термін коли ЗСУ застосують винищувачі F-16 лишається відкритим, але мінімальний строк навчання пілотів – шість місяців.

Хтось може швидше зможе. Люди талановиті. Але щоби не було ілюзій, може так статися, що частка льотчиків буде готова за 5 місяців, а інженери та техніки не будуть готові. А літак – дуже складна система. Одного пілота недостатньо, - наголосив Резніков.

Він зазначив, що літак не зможе виконувати бойові завдання без закріпленої за ним команди, але терміни для підготовки інженерів та техніків невідомі.

Щоби будувати виправдані очікування – мінімум 6 місяців. Але не розчаровуйтеся, якщо це буде більше, - попередив Резніков.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?