Українські полярники поділились неймовірними краєвидами світанку — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські полярники поділились неймовірними краєвидами світанку — фото

Українські полярники поділились неймовірними краєвидами світанку — фото
Джерело:  online.ua

Українські полярники на станції "Академік Вернадський" поділились кадрами затишного світанку на станції.

Джерело: НАНЦ

Як виглядає світанок в Антарктиці

Наразі більшість світанків в Україні проходить під звуки повітряних тривог і вибухів. Тепер у ці години ми вболіваємо за нашу ППО і дякуємо їй за ще один новий ранок. Але світанки бувають різними, - написали вчені.

Полярники поділилися чарівним світанком в Антарктиці.

До речі, на крижаному континенті наближається зима з хуртовинами, тому такі пейзажі стають рідкістю, але саме зараз вони найкрасивіші. Всім нам бажаємо тихих і романтичних світанків, як на фото.

Фото - Дмитро Кричун

Фото - Дмитро Кричун

Фото - Дмитро Кричун

Фото - Дмитро Кричун

Полярники розповіли про своїх сусідів по станції

Раніше полярники розповідали, що в Антарктиці наближається зима, тому в них суттєво поменшало галасливих сусідів, серед яких пінгвіни, котики та морські слони.

Цього літа кількість субантарктичних пінгвінів острові Галіндез сягала 4 тисяч. Зараз навколо станції пінгвінів немає, а от на острові ще можна зустріти окремих особин чи невеликі групи до 5 птахів. Найімовірніше, це ті, в кого дещо “запізнився” період линьки.

Інші пінгвіни вирушили на північніші території, де тепліше.

А ще антарктична осінь – це період гостювання на нашому острові субантарктичних морських котиків та молодих південних морських слонів.

Науковці розповіли, що деякі котики настільки вподобали околиці “Вернадського”, що вони не залишають їх і взимку.

Морські слони здебільшого мешкають в районі Субантарктики, де на островах з весни до осені (на період розмноження та линьки) влаштовують берегові лежбища, а взимку повертаються до морського способу життя. Водночас молоді тварини, які ще не беруть участь у розмноженні, восени іноді припливають на наш острів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?