Очікують на пінгві-бум: на острові українських полярників вилупилося перше пінгвінятко
Категорія
Україна
Дата публікації

Очікують на пінгві-бум: на острові українських полярників вилупилося перше пінгвінятко

Очікують на пінгві-бум: на острові українських полярників вилупилося перше пінгвінятко
Джерело:  online.ua

Українські полярники на станції Вернадського показали перше пінгвінятко, яке вилупилося на острові. Полярники називають цей період пінгві-бум.

Джерело: НАНЦ

На острові станції Вернадського вилупилися перші пінгвіни

Перше в цьому сезоні пташеня знайшли біологиня Марта Дзиндра та сисадмін Володимир Хомко.

Біологиня зазначає, що моніторинг гнізд пінгвінів на острові Галіндез – це частина щоденної роботи біологів.

Саме нині ми порахували за днями, що з перших яєць якраз мають почати вилуплюватися пінгвінята. Перевірили гнізда на мисі Пінгвін-поінт, де в листопаді виявили найперші яйця, але там було тихо. Потому вирушили на сусідній мис Піджн-поінт. Підійшли до гнізд, затихли – і тут почули зовсім тоненький голосок малечі, а відтак – побачили й горду матусю, – розповіла про знахідку Марта Дзиндра.

Полярники зазначають, що скоро біля станції буде вже сотні пінгвінят субантарктичних пінгвінів, які є найпоширенішим видом на острові.

Перший місяць малюки залишатимуться в гніздах, їх по черзі грітимуть, захищатимуть та годуватимуть батьки. Потому дитинчата почнуть об'єднуватися в ясла, щоб уже і мама, і татусь могли одночасно ходити за крилем в океан, - розповіли полярники.

Вже за місяць відбуватиметься процес линьки: сірий пушок пташенят змінюватиметься на звичне чорно-біле пір'я.

Все це ми неодмінно покажемо вам на фото та відео, а наразі вітаємо першачка і бажаємо йому рости міцним здоровим пінгвіном! P.S. поки ми готували цей допис, біля станції почався справжній пінгві-бум: малюки стали вилуплюватися з яєць в різних частинах острова, і в цей момент їх там уже до десятка, - додали науковці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?