Маленькі стрибунці: українські полярники показали миле відео з пінгвінами
Категорія
Світ
Дата публікації

Маленькі стрибунці: українські полярники показали миле відео з пінгвінами

Маленькі стрибунці: українські полярники показали миле відео з пінгвінами
Джерело:  online.ua

Українські полярники на станції "Академік Вернадський" продовжують вивчати пінгвінів. Цього разу вчені розповіли, чому пінгвіни вміють так високо стрибати.

Джерело: Фейсбук Національного антарктичного наукового центру

Полярники показали відео, як пінгвіни стрибають з води на сушу.

Попри незграбність пінгвінів на суші, у воді вони демонструють надзвичайну швидкість.

Річ у тому, що це на суші пінгвіни здаються вайлуватими та незграбними. У воді, де вони проводять 80% життя, ці тварини – дуже прудкі та швидкі. А тим паче Субантарктичні пінгвіни, яких ви бачите на відео і які населяють наш острів. Вони є найшвидшими серед усіх й можуть розганятися до 36 кілометрів на годину! – розповіли вчені.

За словами вчених, щоб вистрибнути на високий берег, ці птахи спершу набирають швидкість в океані, потім з допомогою лап та хвоста змінюють кут руху та вилітають у повітря. Так деякі пінгвіни можуть підкорювати висоту в 1,5-3 метра.

Швидкості при плаванні пінгвінам надають їхні крила: особлива будова плечей та грудини дозволяє рухати ними, неначе гвинтами. Також їхній стрімкості сприяє обтічна форма тіла та щільне оперення.

Полярники додають, що виявили, що під час розгону пінгвіни залишають навколо себе багато бульбашок. І ці кульки виходили не з легень через рот, а йшли від пір'я. Науковці припустили, що перед стрибком у воду тварина набирає повітря в пір'я та затримує його, а для розгону у воді притискає пір'я, випускаючи бульбашки на поверхню. Вони діють як мастило, зменшуючи тертя та прискорюючи рух.

Біля станції «Академік Вернадський» оселилася рекордна кількість пінгвінів

Днями біологи 26-ї УАЕ нарахували 2310 дорослих і 599 пташенят. Тобто в українських полярників нині майже 3 тисячі пінгвісусідів! — зазначили полярники.

Вчені станції відзначають, що цього сезону розмноження пінгвінів відбувалося в непростих умовах. Насамперед акваторія була постійно забита кригою, що обмежувало доступ до їжі (нагадуємо, що ці птахи харчуються крилем).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?