Полярники відкопують станцію Вернадського після рекордного снігопаду — вражаючі фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Полярники відкопують станцію Вернадського після рекордного снігопаду — вражаючі фото

Полярники відкопують станцію Вернадського після рекордного снігопаду — вражаючі фото
Джерело:  online.ua

Представники Національного антарктичного наукового центру звертають увагу на те, що попри початок антарктичного літа біля станції "Вернадського" постійно хурделить і рівень снігового покрову став рекордним за останні 20 років. Так, 24 та 25 грудня його висота була найбільшою – 3 метри.

Джерело: Фейсбук-сторінка Національного антарктичного наукового центру

Полярники відкопують станцію "Вернадського" - як це відбувається

За словами українських полярників, з нового року снігопади майже припинилися, й тепер вони роблять все можливе, щоб відкопати всю інфраструктуру станції.

Почалися активні фізичні тренування на свіжому повітрі:), - жартують представники НАНЦ.

Полярники звертають увагу на те, що зимівники та учасники сезонної експедиції уже декілька тижнів визволяють територію "Вернадського" від снігового полону.

Їм вдалося відкопати житловий корпус, капличку та прохід до другого причалу Джету.

Окрім того, для проведення запланованих робіт з модернізації станції розчистили металоконструкцію біля дизельної для переміщення вантажів, територію за сміттєвим майданчиком для його розширення, місце для прокладання нової паливної лінії та фундамент крану для його гідроізоляції. Попереду на полярників чекає ще одне грандіозне "копання": треба звільнити площу навколо складу для його розширення, - йдеться в повідомленні.

Що цікаво, українським полярникам також допомогали й французькі гості, які нещодавно завітали на станцію "Вернадський" з метою проведення досліджень.

Побажаємо всій команді, щоб подальше снігоприбирання було легким та швидким, а вже очищені ділянки не притрушував новий сніжок. Дякуємо за фото Артему Ігнатенку, Олександру Книжатку, Олександру Милашевському, Яну Бахмату та Анатолію Андреєву, - наголошують представники НАНЦ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?