Українські полярники показали “марш” пінгвінів до океану
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські полярники показали “марш” пінгвінів до океану

Українські полярники показали “марш” пінгвінів до океану
Джерело:  online.ua

Українські науковці з антарктичної станції «Академік Вернадський» поділилися відео, як пінгвіни марширують до океану.

Джерело: Фейсбук Національного антарктичного наукового центру

Марш пінгвінів до океану

Полярники зазначили, що кілька разів на добу дивляться як пінгвіни організованими шеренгами «марширують» до океану, щоб поласувати крилем.

Біолог НАНЦ Артем Джулай пояснює, що гуртом пінгвіни пересуваються через те, що у воді на пінгвінів чатують хижаки: частіше морські леопарди, рідше косатки. Якщо кинутися за їжею гуртом, то ризик для кожного птаха менше, ніж якщо вони будуть харчуватися поодинці. Адже поки леопард вхопить когось одного, інші спокійно поїдять крилю.

Більше того: нерідко пінгвіни підштовхують одне одного стрибнути першим у воду, адже перший «сміливець» найбільше ризикує стати жертвою. Тому іноді вони можуть тупцювати на березі до пів години, доки найхоробріший пірне в океан. Тоді вже за ним масово кидаються інші, - розповів біолог.

Цікаво, що у воді пінгвіни часто намагаються врятувати свого товариша, який потрапив до пащі леопарда. Для цього вони починають «навертати» кола біля хижака, щоб він розчепив щелепу, прагнучи захопити ще одну здобич, додав науковець.

 Снігопад на станції «Академік Вернадський»

Нагадаємо, що у грудні на станції «Академік Вернадський» випала рекордна кількість снігу, що засипала гнізда пінгвінів.

Фото - facebook.com/AntarcticCenter

Ті гнізда, які розташовані на низовинах, повністю засипало снігом: з них стирчать тільки голови птахів, які продовжують висиджувати яйця. А от тим пінгвінам, які встигли зайняти найкращі місця на узвишшях, пощастило більше.

Однак хвилюватися за засипаних пінгвінів не варто, адже вони до цього пристосовані. Ці тварини можуть самі “відкопати” гнізда, роблячи тілом “труби” в снігу. Крім того, вони дуже прудкі. Зокрема, щоб пересуватися глибоким снігом, не йдуть, а лягають і ковзають черевом, розвиваючи швидкість до 6 км/год! – повідомили полярники.

Читайте також:

  • Рада затвердила закон про захист тварин — посилене покарання за жорстокість і список заборон.

  • Знайди свого: у музеї Ханенків стартував проєкт з метою адопції тварин із притулків.

  • WWF-Україна нагадав, чому не можна чіпати дитинчат диких тварин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?