Українські полярники показали пташеня найнебезпечнішого хижака Антарктики — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські полярники показали пташеня найнебезпечнішого хижака Антарктики — відео

Українські полярники показали пташеня найнебезпечнішого хижака Антарктики — відео
Джерело:  online.ua

Полярники показали миле пташеня південнополярного поморника або скуа, який є одним з головних пернатих хижаків Антарктики.

Джерело: Національний Антарктичний науковий центр

Як виглядадає пташеня поморника

Українські науковці розповіли, що скуа полює на яйця та пташенят пінгвінів та інших птахів, а ще відбирає їжу в синьооких бакланів та пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд з їжею.

Але новонародженим пташенятам до такого "розбишацтва" ще далеко – перший час їх по черзі годують батьки. Лише після зміни пуху на пір'я вони почнуть літати і самостійно харчуватися. Це відбувається десь за два місяці після народження, - вказують полярники.

Поморники, за словами науковців агресивно захищають своїх пташенят й битимуться за них до останнього, не боючись навіть людей.

Наприклад, якщо поморники вирішать, що якась людина загрожує пташеняті, то здіймуть крик, почнуть активно кружляти й навіть можуть бити крилами по голові .

Отак от змінюється цей птах: від пухнастої милоти до сміливого нахаби, який "візьме своє, чиє воно не було б", щоб вижити в суворих умовах Антарктики.

Що відомо про поморника

Ці птахи є мандрівними та негніздовими. Їхні види трапляються вздовж узбережжя та у відкритому морі по всьому світі.

В Україні фіксували чотири види — поморника великого, середнього, короткохвостого та довгохвостого. Загалом поморник має 7 видів.

Відрізнити поморника антарктичного від поморників інших видів легко – він має великий розмір, масивну грудну клітку та білі плями на крилах біля основи махового пір'я, які легко побачити здалеку.

Поморники цього виду живуть не тільки на узбережжі Антрактиди, а й на Південних Оркнейських та Шетландських островах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?