Українські прикордонники збили новітній російський дрон "Елерон" — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські прикордонники збили новітній російський дрон "Елерон" — відео

Українські прикордонники збили новітній російський дрон "Елерон" — відео
Джерело:  online.ua

Українські прикордонники приземлили новітній російський дрон Елерон – одну з найбільш свіжих розробок військової промисловості РФ. 

Джерело: ДПСУ

Українські прикордонники приземлили російський дрон

Військовослужбовці "Гвардії наступу" на Харківському напрямку за допомогою антидронової пушки посадили на землю російський безпілотник "Елерон Т-16".

Сьогодні на Харківському напрямку група протидії безпілотним літальним апаратам 15-го мобільного прикордонного загону, за допомогою звичайної антидронової пушки, успішно посадила одну з найбільш свіжих російських розробок в сімействі безпілотників "Елерон Т-16.

За словами прикордонника на псевдо "Слон", його загін бачить такий безпілотник вперше.

Що відомо про російські безпілотники Елерон

Елерон – комплекс ближньої дії повітряної розвідки та спостереження з безпілотними літальними апаратами, розроблений російським підприємством ЕНІКС.

Російські збройні сили використовують цей безпілотник в російсько-українській війні на Донбасі з 2014 року, а також у військових операціях в Сирійській громадянській війні з 2015 року.

На ранніх етапах російського вторгнення в Україну в 2022 році російські розвідувальні безпілотники, такі як "Елерон-3", використовувалися рідко; але пізніше це змінилося.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?