Українські системи ППО збивають 70% російських ракет
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські системи ППО збивають 70% російських ракет

Українські системи ППО збивають 70% російських ракет
Джерело:  online.ua

За словами керівника Київської МВА, генерал-майора Миколи Жирнова, українські системи ППО наразі збивають від 50 до 70% випущених кремлівською армією ракет.

Джерело:  Армія Inform

ППО збиває більшість ракет окупантів 

Аналіз авіаційно-ракетних ударів Росії показує, що від 50 до 70% ворожих ракет збивається засобами ППО, як авіацією, так і зенітними ракетними підрозділами. Але, на жаль, сьогодні 100% ефективність дій ППО ми не можемо забезпечити, це повʼязано з обʼєктивними причинами – недостатньою кількістю засобів розвідки, авіаційних та зенітних ракетних комплексів. В основному – це радянські системи, в яких немає такої ефективності та надійності, як у засобів ППО країн-партнерів НАТО, - зазначив Жирнов.

За його словами, до тих пір, поки в кремлівської армії є ракети та можливість завдавати авіаудари по території України, існуватиме висока загроза подібних ракетно-бомбових ударів.

Однак Жирнов підкреслив, що наразі в кремлівських окупантів не має можливості без відповіді використовувати авіацію проти військових та цивільних об'єктів на території України.

Окрім цього військові РФ не можуть забезпечити ефективне використання наявних ракет під час завдання ударів.

Наразі Повітряним силам потрібен, в першу чергу, багатоцільовий літак, здатний виконувати різні завдання: ефективно боротися з повітряними загрозами, зокрема крилатими ракетами та БпЛА, але в той же час виконувати і ударні функції по наземних цілях, зокрема це багатофункціональні винищувачі американського виробництва F-16, F-15 або F-18 певних модифікацій, або ж їхні європейські аналоги, - підкреслив речник Командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Між тим представники Командування повітряних сил груп "Схід" та "Південь" повідомляють про збиття двох ворожих ракет у Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Одну з російських ракет збили в районі Кривого Рогу, а іншу - у небі над Миколаївською областю. Крилату ракету класу "повітря-поверхня" Х-59 окупанти випустили з винищувача Су-35.

У той же час мер нині окупованого армією РФ Мелітополя Іван Федоров зазначив, що в результаті нічних ударів ЗСУ по аеродрому, який окупанти використовують на території міста, через детонування боєприпасів був знищений ворожий вертоліт.

Вчора ввечорі були чергові вибухи на військовій базі, яку ворог захопив з перших днів війни, це військовий аеродром. Після цього була детонація. Очевидці бачили, як ворог вивозив з території військового містечка зруйновану військову техніку, а саме гвинтокрил, - зазначив Федоров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?