Українські стрічки "Клондайк" і "Терикони" покажуть на Берлінале
Категорія
Культура
Дата публікації

Українські стрічки "Клондайк" і "Терикони" покажуть на Берлінале

Українські стрічки "Клондайк" і "Терикони" покажуть на Берлінале
Джерело:  online.ua

На 72-му Берлінському міжнародному кінофестивалі відбудуться прем’єри українських стрічок "Клондайк" і "Терикони".

Джерело: Фейсбук Держкіно

Прем'єра стрічки "Клондайк" 

14 лютого в Берліні відбулася європейська прем’єра фільму "Клондайк". Фільм представлений в конкурсній секції Panorama 72-го Берлінале.

Картина режисерки Марини Ер Горбач розповідає історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Родина очікує народження першої дитини, коли війна жорстоко вривається в їх життя разом із уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування, повідомили в Держкіно.

Як зазначається, світова прем'єра фільму відбулась в конкурсі головного фестивалю незалежного кіно Sundance Film Festival у США, у секції World Cinema Dramatic Competition. "Клондайк" отримав приз за найкращу режисуру у міжнародній програмі.

 Перший європейський показ стрічки "Терикони"

15 лютого в Берліні відбудеться світова прем'єра стрічки режисера Тараса Томенка "Терикони". Картину відібрано до конкурсної секції Берлінале – "Generation Kplus" і номіновано на Berlinale Documentary Award.

"Терикони" – це історія про дітей, котрі бачать війну не по телевізору і про дитинство, котре продовжується, попри війну. Терикони – місце, де відбувається дія, і водночас образ "відпрацьованих" і полишених людських життів. Історія дітей, які постраждали від обстрілів, які втратили батьків та близьких, але продовжують жити та любити там, де для інших життя полишило надію.

Також на Berlinale Co-Production Market, який проходить онлайн, з 12 до 16 лютого Україну представить кінопроєкт Нарімана Алієва Ortalan.

Як зазначають творці, фільм – це історична драма про депортацію кримськотатарського народу. Події фільму відбуваються в Криму у травні 1944 року. Юнак Ісмаїл, повернувшись з гір, зустрічає своє село спорожнілим. Розгублений, він вирушає на пошуки рідних та відповідей.

Режисер та автор сценарію – Наріман Алієв, продюсери – Володимир Яценко та Анна Соболевська.

Berlin International Film Festival триватиме до 20 лютого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?