Українські ТЕЦ зупиняють роботу через ціни на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українські ТЕЦ зупиняють роботу через ціни на газ

Українські ТЕЦ зупиняють роботу через ціни на газ
Джерело:  online.ua

8 жовтня очільник Міністерства енергетики Герман Галущенко звернув увагу на те, що українські теплоелектроцентралі почали суттєво зменшувати виробництво електроенергії, а ті, що частково використовують вугілля – взагалі припинили роботу.

Джерело: сайт Кабміну

В уряді кажуть, що українські ТЕЦ зупиняють роботу через ціни на газ

За словами Галущенко, цьогорічний опалювальний сезон "безумовно пройде під впливом світової енергетичної кризи".

Насамперед мовиться про рекордні ціни на газ, що сягнули 2 тисяч доларів за тисячу кубів, а також вугілля, що вже перетнуло ціну у 300 доларів й побило новий ціновий рекорд.

Урядовець також звернув увагу на те, що ціна на електроенергію майже вчетверо вище у європейських країнах, ніж в в нашій країні – там вона становить 10-12 грн за КВт. Окрім того, мністр додав, що цінові рекорди вплинули і на українських виробників, через що держава втратила обсяги електроенергії.

"Теплоелектроцентралі, що працюють на газу, значно зменшили виробництво електроенергії, а відповідно, це збільшує спалювання вугілля. Так, виробники, що виробляють 25% електроенергії з вуглеводнів, в країні припинили виробництво в силу ціни на газ... Це втрата в енергосистемі 3 тисяч МВт встановленої потужності. Це збільшує навантаження на енергосистему. Ми маємо знайти шляхи, як компенсувати додатково цю електроенергію, яка недовиробляється", - наголосив Герман Галущенко.

Міністр також не забув розказати про кроки, які здійснює його команда у цьому напрямку. За його словами, йому вдалося план накопичення вугілля, скоригувати прогнозний баланс, у якому обсяг споживання зріс на 4%. Він також пояснив, що цей надлишок покриватиме атомна енергетика.

Читайте також:

  • Шмигаль розповів про зміну цін на газ після запуску "Північного потоку-2".

  • Акції Газпрому рекордно подорожчали на тлі зростання цін на газ в Європі.

  • Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії: подробиці читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?