Українські війська здійснили контратаку в Бахмуті — генерал-полковник Сирський
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські війська здійснили контратаку в Бахмуті — генерал-полковник Сирський

Українські війська здійснили контратаку в Бахмуті — генерал-полковник Сирський
Джерело:  online.ua

Підрозділи українських військ у Бахмуті здійснили контратаку на окремих ділянках міста, чим змусили російські війська покинути деякі позиції.

Джерело: Military Media Center

Ситуація на Бахмутському напрямку

Командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що на Бахмутському напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії.

Ворог провів численні атаки, намагаючись прорвати оборону наших позицій на декількох напрямках. Втім, завдяки стійкості та мужності захисників Фортеці, дії ворога зазнали невдачі.

За його словами, російські війська застосувують максимум зусиль, щоб просунутись вперед та не рахуються ні з чим.

Попри значні втрати, у бій постійно кидаються нові штурмові групи Вагнера, бійців інших приватних компаній, десантників. Але взяти місто під контроль противнику не вдається.

Наразі ситуація у місті складна, проте українські війська окремих ділянках міста контратаковали ворога, який після цього залишив деякі позиції.

На Лиманському напрямку наші оборонці протягом кількох останніх днів відбили численні штурми. Спроби ворога захопити наші позиції не вдались. Противник зазнав втрат, нами були взяті в полон 10 ворожих солдат, - розповів Сирський.

Протягом 30 квітня Сирський працював на декількох напрямках в районах бойових дій. Він вручив оборонцям Бахмута нагороди.

Фото - t.me/militarymediacenter

ЗСУ повернули втрачені позиції

30 квітня заступниця глави Міністерства оборони України Ганна Маляр розповіла, що протягом тижня на певних ділянках ворог мав незначний успіх, але втрачені позиції українські війська повернули.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати. В самому місті Бахмут тривають запеклі бої. Ворогу не вдається взяти місто під контроль попри те, що він кинув у бій всі свої ресурси та подекуди мав успіх.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?