Українські військові досягли успіхів у Луганській та Донецькій областях — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові досягли успіхів у Луганській та Донецькій областях — Маляр

Українські військові досягли успіхів у Луганській та Донецькій областях — Маляр
Джерело:  online.ua

За інформацією заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, українські військові проводять успішний контрнаступ в районі Білогорівки на Луганщині та закріплюються на зайнятих рубежах.

Джерело: Telegram заступниці міністра оборони

Що відомо про успіхи ЗСУ на сході України 

Маляр зазначила, що наразі запеклі бої точаться в районі Лимана.

На напрямку Білогорівка - Шипилівка, наші війська вели наступальні дії, мали частковий успіх. Зараз закріплюються на досягнутих рубежах, - підкреслила заступниця глави Міноборони.

Маляр підкреслила, що в районі Лимана та Бахмута українські військові героїчно стримують масштабний наступ злочинної армії РФ.

Особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку в районах Ямполівка та Серебрянське лісництво Донецької області, - зазначила представниця Міноборони.

Вона додала, що поблизу Бахмута ситуація незмінна, щодня відбуваються по декілька бойових зіткнень, лінія стабільна.

У той же час ЗСУ продовжують контрнаступ в районах Мелітополя та Бердянська.

Протягом минулої доби мали частковий успіх, закріплювались на досягнутих рубежах та вирівнювали лінію фронту, - зазначила Маляр.

Маляр запевнила, що загалом на сході наші війська міцно тримають позиції, відбиваючи постійні ворожі атаки та завдаючи окупанту максимальних втрат.

Схід залишається основним напрямком наступу противника. Мета - вийти на кордони Донецької та Луганської областей, - підкреслила Маляр.

Що відомо про успіхи ЗСУ та втрати окупантів  

За інформацією речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, українські військові ліквідували групу десантних військ армії РФ в районі Кліщіївки поблизу Бахмута, яка їхала на ротацію.

За його словами, відповідно до наказу,  підрозділи 83-ї десантно-штурмової бригади Повітряно-десантних військ РФ висунулися у район Кліщіївки.

На позиціях вони мали замінити окупантів 31-ї десантно-штурмової бригади, які зазнали численних втрат в результаті боїв в районі Бахмуту.

Під час переходу окупантів на першу лінію оборони українські воїни завдали їм вогневого ураження, внаслідок чого багато окупантів загинули або були поранені. Поранених російських десантників за допомогою гелікоптерів евакуювали в Ростов-на-Дону, - підкреслив Ковальов.

За словами речника Генштабу, через нестачу місць поранених окупантів вантажівками перевезли до міста Новочеркаськ Ростовської області, де теж переповнені лікарні.

За інформацією представників Міноборони України, від початку війни російські військові злочинці втратили вже 120-130 танкових батальйонів.

Від початку широкомасштабної агресії Росія втратила уже понад 4 тис танків. Кожен знищений ворожий танк - крок до нашої перемоги, - повідомили представники Генштабу ЗСУ.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?