Українські військові готові до контрнаступу — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові готові до контрнаступу — NYT

Українські військові готові до контрнаступу — NYT
Джерело:  online.ua

Українські військові вже готові до початку запланованого весняного контрнаступу. Озброєння від західних партнерів надійшло, а штурмові підрозділи вже сформовані. Однак одним з ключових викликів стане відновлення втрат і збереження мотивації через серйозну втому через важкі бої протягом зимових місяців.

Джерело: The New York Times

Що відомо про підготовку ЗСУ до весняного контрнаступу 

У матеріалі видання зазначається, що контрнаступ стане перевіркою українських військових щодо можливостей переозброєння і відновлення понесених втрат.

Успіх України в боях на південно-східних рівнинах продемонстрував би світу занепад військової могутності РФ, зменшив би занепокоєння, що війна зайшла в "болото", і, швидше за все, заохотив би союзників України до подальшого озброєння і фінансування Києва, - підкреслюють автори матеріалу.

У той же час, проведення контрнаступу буде серйозним викликом для українських військових та командування ЗСУ. Зокрема, військовим доведеться проводити важку організацію роботи артилерійських підрозділів із просуванням піхотних частин та військової техніки, назаваді яким стануть російські окопи, танкові пастки та мінні поля.

На півдні російські підрозділи будують оборонні позиції після того, як їх витіснили з Херсонської області в листопаді. Сучасні західні танки, які мають кращу живучість і вогневу міць, матимуть вирішальне значення для ліквідації цих позицій, - зазначають автори матеріалу.

За словами керівниці Інституту Маккейна Евеліни Фаркас, українські військові здатні завдати злочинній армії РФ таких втрат, що матимуть серйозні геополітичні наслідки.

Україна може зробити РФ ослабленою військовою силою в Східній Європі з невеликими важелями впливу на переговорах про припинення війни, - підкреслює Фаркас.

Як може проходити контрнаступ ЗСУ

Автори матеріалу зазначають, що на першому етапі контрнаступ українських військових залежатиме від темпів проходження встановлених росіянами мінних полів.

У зв'язку з цим основна увага української армії буде звернена на машини для розмінування.

Автори матеріалу припускають, що ЗСУ можуть завдати удару позиціях армії РФ на півдні України з метою розділити утримувану РФ територію на дві зони, перерізати лінії забезпечення та розмістити артилерію у зонах вогневого впливу на російські військові бази на окупованих територіях, зокрема, в Криму.

Водночас у виданні відзначають зниження морального духу українських бійців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?