Війська РФ відступили із деяких позицій на Донецькому напрямку — ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ відступили із деяких позицій на Донецькому напрямку — ЗСУ

Війська РФ відступили із деяких позицій на Донецькому напрямку — ЗСУ
Джерело:  online.ua

Речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський розповів про ситуацію на передовій.

Джерело: Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону

Яка ситуація на Донецькому та Запорізькому напрямках

На Донецькому напрямку вдалося відтіснити ворога з деяких позицій.

Завдяки злагодженим та вмілим діям наших захисників на Донецькому напрямку ворог відступив із деяких позицій, зараз ми облаштовуємо ці позиції для ведення оборонних дій, - повідомив речник.

Водночас в районі Верхньоторецького фіксується накопичення техніки. У ЗСУ припускають, що окупанти планують спробувати розпочати активніші бойові дії з цього напрямку.

Також військові мають інформацію про вагнерівців, які готуються до наступу на Авдіївку, проте це не підтверджено.

Наступальні дії росіян зосередилися в районі Авдіївки, Мар’їнки та Карлівки. За минулу добу здійснено 30 штурмових дій, а цієї ночі – 10.

Речник зазанчив, що лише два рази окупанти застосували два танки, у всіх інших випадках насуп відбувався без підтримки техніки.

На Запорізькому напрямку ворог проводить фортифікаційні роботи. Дмитрашківський повідомив, що 2 квітня російські війська намагалися провести розвідку, проте були зупинені вогневими засобами ЗСУ.

Ситуація біля Авдіївки

1 квітня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що росіяни намагаються оточити Авдіївку та заблокувати шляхи постачання.

Наступ ведеться а Лиманському, Бахмутському, Мар’їнському та Авдіївському напрямках, проте росіяни значних успіхів не мають.

Найбільші зусилля зосереджує на встановленні контролю над Бахмутом, намагається просуватись до центральної частини міста, на окремих ділянках має незначні перемінні успіхи. Але захопити місто не може. Довкола і в самому місті тривають жорсткі бої.

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш вважає малоймовірним, що окупанти "підуть в лобову" на Авдіївку.

Росіяни знаходяться у низині, в той час як Збройні сили України — на пануючих висотах, тому окупанти несуть серйозні втрати, що ускладнює процес оточення міста.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?