ЗСУ не дають армії РФ оточити Авдіївку та завдають ворогу численних втрат — генерал Тарнавський
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ не дають армії РФ оточити Авдіївку та завдають ворогу численних втрат — генерал Тарнавський

ЗСУ не дають армії РФ оточити Авдіївку та завдають ворогу численних втрат — генерал Тарнавський
Джерело:  online.ua

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський зазначив, що наразі українські військові перешкоджають планам злочинної армїі РФ з оточення Авдіївки та завдають ворогу численних втрат. У відповідь окупанти посиленно обстрілюють місто з артилерії та завдають авіаударів.

Джерело: Telegram Тарнавського

Що відомо про ситуацію в районі Авдіївки 

Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Він застосовує штурмові групи ПВК "Вагнер", обстрілює місто з артилерії та авіації, використовує бронетехніку в спробах прорвати оборону наших військ, - зазначив Тарнавський.

За його словами, наразі головною задачею українських військових є не допущення оточення міста та завдання втрат у живій силі та техніці військовим злочинцям армії РФ.

Вона чітко виконується нашими воїнами, - запевнив Тарнавський.

Україна має всі шанси перемогти у війні проти РФ 

На думку аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), не варто очікувати на якийсь новий наступ російської армії, адже в окупаційної армії не має для цього необхідної для цього кількості військ на жодному з напрямків.

Аналітики зокрема, схвально відносяться до рішення українських військових утримувати оборону в Бахмуті, адже це змога завдати максимальних втрат росіянам, які не можуть оточити місто, а це дуже важлива умова для українського контрнаступу цієї весни.

Крім того, росіяни задіюють в Бахмуті не лише піших вагнерівців, але й елітні підрозділи, що будуть не в найкращій формі, коли прийде час захищатися від українського контрнаступу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?