Українські військові поступово зупиняють наступ армії РФ в районі Куп'янська — Череватий
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові поступово зупиняють наступ армії РФ в районі Куп'янська — Череватий

Українські військові поступово зупиняють наступ армії РФ в районі Куп'янська — Череватий
Джерело:  online.ua

За словами речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, ЗСУ успішно стримують та локалізують великий наступ злочинної армії РФ в районі Куп'янська та Лимана на сході України.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в районі Куп'янська та Лимана 

Череватий зазначив, що протягом доби на Лимано-Куп'янському напрямку зафіксовано 568 ворожих обстрілів та 17 авіаударів, а також 4 безуспішні спроби штурму російських військових злочинців в районах Масютівки та Лиману Першого.

Ворожі втрати склали:

  • 20 військових армії РФ,

  • 55 дістали поранення,

  • уражено реактивну систему "Град",

  • два міномети,

  • два дрони-камікадзе "Ланцет",

  • безпілотник-розвідник "Орлан-10".

Намагаються максимально бити артилерією та авіацією, після чого штурмують. Це відбувається кілька місяців поспіль, жодного навіть локального успіху вони не досягли. "Великий наступ", який вони анонсували навесні, локалізовано, вони не можуть перехопити ініціативу, - зазначив Череватий.

Уранці військові заявляли, що ворог наступає в районі Бахмута і Донецька, а також намагається відбити позиції поблизу Приютного на півдні, за добу на Донбасі відбулося близько 30 бойових зіткнень.

Що відомо про успіхи ЗСУ на півдні України 

За словами заступника директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії полковника Миколи Уршаловича, українським військовим попри надскладні умови вдається щодня просуватись на сотні метрів на півдні України.

У надважких умовах замінованої місцевості та вогневого впливу ворога... наші штурмові групи за підтримки танків та артилерії продовжують поступовий рух на південь та південний схід, витісняючи окупантів з української землі, - підкреслив Уршалович.

За його словами, наші воїни "буквально прогризають оборону ворога.

Щодня ми маємо просування на декілька сотень метрів, - підкреслив Уршалович.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?