Українські військові спростовують заяви росіян про захоплення Соледару
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові спростовують заяви росіян про захоплення Соледару

Українські військові спростовують заяви росіян про захоплення Соледару
Джерело:  online.ua

За словами речника Оперативного угруповання "Схід" Сергія Череватого, бої за Соледар на Донеччині, попри твердження росіян про захоплення міста, продовжуються.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

ЗСУ продовжують тримати оборону в Соледарі 

Череватий зазначив, що окупанти кинули на захоплення міста підрозділи терористичної ПВК "Вагнера" та разганяють фейки про захоплення міста з метою посіяти паніку серед українців.

В Соледарі йдуть бої, наші війська тримають оборону проти противника, який сконцентрував кращі підрозділи "Вагнера" та інших спеціальних підрозділів… Ворог спеціально розганяє інформаційний шум, намагається посіяти зневіру у власних силах серед українського населення. Цього не треба робити, - зазначив спікер ОК "Схід".

За його словами, за місто точаться тактичні бої і ініціатива переходить то до однієї сторони, то до іншої.

ЗСУ в неймовірно важких погодних умовах і під вогнем противника тримають ситуацію на контролі, - наголосив Череватий.

При цьому в Міноборони РФ вже заявили про повний контроль над Соледаром.

Увечері 12 січня завершено звільнення Соледара, який має важливе значення для продовження успішних наступальних дій, - йдеться у повідомленні Міноборони країни-агресора.

Варто зазначити, що у Генштабі ЗСУ вважають заяви росіян інформаційною пропагандою та дезінформацією.

За словами Череватого, заява Міноборони РФ не відповідає дійсності. У місті продовжуються запеклі бої.

У той же час радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович наголосив, що українські військові не збираються відступати з Соледару.

Збройні Сили України не збираються поки залишати Соледар. Але що головне сталося? У російськомовному просторі міркування про Соледар пішли в російській порядку. Та й україномовному теж, це нехороша ознака, яка показує, що суспільство не навчилося мислити про війну належним чином, - зазначив представник ОП.

Зокрема, Арестович нагадав про звільнення українськими військовими Херсона. У той же час, тільки но з'являється інформація про нібито захоплення росіянами якогось невеликого міста, у людей одразу ж починається паніка.

Давайте послухаємо аналіз Генерального штабу. Вони сказали дуже чітко: командування Збройних Сил України Соледар утримує, йдуть бої в ньому, не весь, звичайно, але частину Соледара утримуємо. І у нас приймається рішення, що далі робити з цією ситуацією, - підкреслив Арестович.

За словами радника ОП, якщо ЗСУ вийдуть із Соледару, то це не буде втечею від оточення. Це буде планове рішення командування, яке виведе сили і засоби з одного рубежу оборони на інший.

Ми здійснюємо планову дію, це не втрата міста, коли раптово завдали потужний удар, а ми не були готові і потрапили в оточення... Там планова дія здійснюється, і це буде не заради красивих слів, не заради розради. Це маневр буде плановий. Так, під тиском противника, так, під загрозою оточення, але плановий, - пояснює представник ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?