Українські військові спростували заяви про втрату Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові спростували заяви про втрату Бахмута

Українські військові спростували заяви про втрату Бахмута
Джерело:  online.ua

За словами речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, українські військові зберігають контроль над позиціями у Бахмуті і відбивають атаки злочинної армії РФ.

Джерело: "Суспільне"

Яка наразі ситуація у Бахмуті 

Ворог щоденно масовими ударами артилерії, авіації знищує, і наші підрозділи повідомляють, що ситуація вкрай важка. Наші військові тримають фортифікаційні споруди і декілька приміщень південно-західної частини міста. Йдуть важкі бої, - зазначив Череватий.

Він підкреслив, що для росіян Бахмут має символічне значення. Однак заяви про захоплення російськими військовими злочинцями міста є передчасними.

Наразі українські військові продовжують тиснути на ворога з флангів.

Росія привертає увагу до цього Бахмуту, ніби вони взяли Дніпро. Насправді не взяли до кінця. Місто знищене, ніякої військової і навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр - не взяли. Ми намагаємось тиснути на флангах, не давати їм спокою і за можливості контратакувати, - наголосив Череватий.

Прес-секретар президента України Сергій Никифоров також заявив, що Володимир Зеленський спростував втрату Бахмута нашими захисниками.

Щодо відповіді президента України на запитання про Бахмут:

Reporter's question (Питання репортера):

- Russians said they have taken Bakhmut (Росіяни сказали, що взяли Бахмут).

President’s reply (Відповідь президента):

– I think no (Я думаю, що ні).

Таким чином, президент заперечує взяття Бахмута, - наголосив Никифоров.

Що відомо про втрати росіян на Донеччині

За інформацією представників об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, ракетні та артилерійські підрозділи ЗСУ на цьому напрямку протягом доби ліквідували майже три роти окупантів.

Зазначається, що протягом доби було виконано 1 тис 6 вогневих завдань, що включали в себе контрбатарейну боротьбу і удари по виявлених ворожих цілях.

Втрати противника на таврійському напрямку складають майже три роти. Також знищено та пошкоджено 22 одиниці ворожої ОВТ, - йдеться у повідомленні представників ОК "Таврія".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?