Українські військові стабілізували ситуацію у районі Бахмута — Череватий
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові стабілізували ситуацію у районі Бахмута — Череватий

Українські військові стабілізували ситуацію у районі Бахмута — Череватий
Джерело:  online.ua

Українські війська стабілізували ситуацію поблизу Бахмута, водночас посилилися обстріли на Лимансько-Куп'янському напрямку.

Джерело: Сергій Череватий в етері телемарафону

Яка ситуація на Бахмутському напрямку

Речник Східного угруповання військ ЗСУ повідомив, що Сили оборони стабілізували ситуацію у районі Бахмута, проте ситуація залишається складною.

Вчора було по всьому Бахмутському фронту 18 штурмів, сьогодні було 17. До того було від 35 до 50 і більше. Проте це потребує детальнішої верифікації, аналізу. Можливо, це у ворога йде маневр резервами їхніми. Вогонь поки що він веде такий же щільний по Бахмутському напрямку - 268 обстрілів було всього, - сказав він.

Череватий зазначив, що за останню добу українські військові знищили танк, кілька артилерійських установок, два БПЛА, ротний командно-спостережний пункт та 10 польових складів боєкомплектів ворога на Бахмутському напрямку.

Водночас росіяни активізували артилерію на Лимансько-Куп'янському напрямку. Там повідомляють про безперервні обстріли.

За добу зафіксовано 370 ударів зі ствольної та реактивної артилерії, відбито 10 атак ворога.

Також Череватий відреагував на інформацію західних розвідок про невдачу нового російського наступу на сході України.

Ми не дали ворогу ніде прорвати нашу оборону. Не дали йому досягнути якогось значного успіху у стратегічній наступальній операції. Тому, можливо, можна й погодитися з цим твердженням, - сказав він.

Що означає зменшення кількості атак на Бахмутському напрямку

Нагадаємо, що 25 березня Череватий зазначив, що сповільнення атак на Бахмутському напрямку потребує аналізу.

Останні три дні показують, що сьогодні було 18 боєзіткнень, ще недавно їх було 30-50. Але це потребує детальнішого аналізу. Найближчий тиждень це покаже, - сказав він.

Зменшення атак може бути ознакою підготовкою РФ до залучення регулярної армії РФ до штурмів міста, а не тільки ПВК Вагнера, або ж є результатом виснаження сил РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?