Українські військові вже збили понад 300 дронів-камікадзе Shahed-136
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові вже збили понад 300 дронів-камікадзе Shahed-136

Українські військові вже збили понад 300 дронів-камікадзе Shahed-136
Джерело:  online.ua

ЗСУ з 13 вересня збили понад 300 іранський безпілотників, які використовує Росія проти України. Наразі невідомо скільки саме БПЛА отримали російські війська, втім фіксується зменшення кількості подібних запусків.

Джерело: брифінг речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната

Скільки іранських БПЛА збили ЗСУ

На сьогодні, з 13 вересня, коли перший дрон-камікадзе був збитий на Харківщині, сили оборони збили понад 300 таких безпілотників, - сказав Юрій Ігнат.

Він додав, що противник запускає такі дрони хвилями, виснажуючи ППО України.

Також зараз помітне зменшення використання таких БПЛА. Наразі невідомо скільки їх отримала РФ. Приблизна цифра замовлення 2400, але є ймовірність, що Росія всі їх не отримала.

Росія змінила тактику ракетних ударів

Москва вже просить ракети, де може. Серед союзників у них Іран та КНДР. Ракети «Іскандер» в них вже в дефіциті, запас вичерпали. Тому балістичні ракети намагаються отримати вже у своїх партнерів, - сказав Ігнат.

Ігнат додав, що інші ракети вже також в дефіциті.

Ними завдають удари вже лише по критичній інфраструктурі, вже навіть важливі військові об’єкти не цікаві ворогу. Розслаблятися не можна, але статистика показує, що ворог б’є по енергетиці. Наймасованіший удар за жовтень був 10 числа і вони не пожаліли 84 ракети, з них 55 ракет - Х-101 і Х – 55, які найдорожчі на озброєнні.

Ворог ще має запас ракет Х -22, але не зрозуміло, який стан цих ракет і як точно вони будуть летіти. Також у Росії в надлишку ракет до ЗРК С-300.

ЗСУ очікують системи NASAMS вже найближчим часом

Ми вже маємо заяву Ллойда Остіна, що найближчим часом Україна отримає систему ППО NASAMS. Паралельно проходить навчання фахівців. Коли і як вони стануть на озброєння – широкого оголошення не буде, але як тільки будуть бойові результати, ми про них розкажемо, - сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Пересувні зенітні ракетні комплекси NASAMS, розроблені норвезькою фірмою Kongsberg Defence & Aerospace спільно з американською Raytheon Technologies, здатні збивати вдосконаленою ракетою середньої дальності AIM-120 типу «повітря – повітря» безпілотні літальні апарати, балістичні ракети та ракети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?