Українські військові зможуть самостійно регулювати дальність стрільби HIMARS — посол США
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові зможуть самостійно регулювати дальність стрільби HIMARS — посол США

Українські військові зможуть самостійно регулювати дальність стрільби HIMARS — посол США
Джерело:  online.ua

Українські військові зможуть самостійно регулювати дальність стрільби ракетних систем залпового вогню HIMARS. Про це заявила нова пані посол США в Україні Бріджит Брінк.

Джерело: брифінг нової пані посла США в Україні Бріджит Брінк

 Нова пані посол США в Україні дала перший брифінг

Уряд США підписав акт про надання пакета збройної допомоги України на 700 мільйонів доларів. У цей пакет також включені артилерійські установки HIMARS. Насамперед їх надання має допомогти Україні досягти більшої точності у поразці ворожих цілей, але також отримати артилерійське озброєння з більшою дальністю, ніж є зараз. Питання дистанції ударів вирішуватиметься Збройними силами України самостійно, - сказала Брінк.

Раніше заступник державного секретаря США із питань оборонної політики Колін Каль повідомив, що Збройним силам України знадобиться близько трьох тижнів для освоєння ракетних систем HIMARS.

Брінк розповіла про напрямки своє майбутньої роботи

Першим напрямком роботи, за словами Брінк, полягає в тому, щоб допомогти Україні перемогти в її війні проти російської агресії.

Як вчора зазначив президент Байден, підтримка України в скрутний для неї час - не тільки правильна річ, яку треба робити, але це в наших національних інтересах подбати про те, щоб Європа була мирною і стабільною і чітко заявити, що сила не породжує право, - відзначила пані посол.

По-друге, американське представництво працюватиме над тим, щоб подбати, щоб американська урядова гуманітарна допомога надходила тим, хто її потребує.

По-третє, посольство докладатиме зусиль, щоб світ притягнув Росію до відповідальності за вчиненні військові злочини і звірства.

Четвертим напрямком роботи, зауважила Брінк, буде робота для контролю за реалізацією американської безпекової допомоги, щоб бути впевненими, що ця допомога досягає своєї мети.

П’ятим напрямком пані посол назвала повне відновлення роботи посольства США і в повному складі його персоналу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?