Українські військові знищили в Євпаторії російську ППО "Тріумф" за 1,2 млрд дол — СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові знищили в Євпаторії російську ППО "Тріумф" за 1,2 млрд дол — СБУ

Українські військові знищили в Євпаторії російську ППО "Тріумф" за 1,2 млрд дол — СБУ
Джерело:  online.ua

14 вересня військова контррозвідка СБУ та ВМС України провели унікальну спецоперацію біля Євпаторії. Зокрема українські військові знищили російський комплекс ППО "Тріумф" вартістю 1,2 млрд доларів.

Джерело: Українська правда

СБУ і ВМС провели унікальну спецоперацію біля Євпаторії

Як зазначається, по цілі ефективно відпрацювали безпілотники та ракети "Нептун".

Спочатку безпілотники СБУ вразили "очі" комплексу — радари та антени. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи ВМС двома крилатими ракетами "Нептун" вдарили по пусковим комплексам С300/400 "Тріумф".

До слова, С-400 "Тріумф" - це російська зенітна ракетна система великого і середнього радіуса дії, зенітний ракетний комплекс (ЗРК) нового покоління.

Цей комплекс створений для ураження літаків-розвідників, літаків стратегічної та тактичної авіації, тактичних, оперативно-тактичних балістичних ракет, балістичних ракет середньої дальності, гіперзвукових цілей, встановлювачів перешкод, літаків радіолокаційного дозору і наведення та інших.

Ці системи росіяни застосовують не тільки як протиповітряну оборону, але і для обстрілів, а оскільки С-400 не призначені для наземних ударів, вони є вкрай неточними та руйнівними.

Що відомо про вибухи в Євпаторії

Поблизу тимчасово окупованої Євпаторії, що в Криму 14 вересня лунали вибухи. Російське Міністерство оборони заявило про "збиття 11 безпілотників".

Очевидці в мережі ділилися кадрами, на яких було видно потужний спалах та пожежу. Місцеві Телеграм-канали та ЗМІ звернули увагу, що вибухи лунали в районі, де розміщена військова база.

Натомість російські окупанти традиційно звинуватили в атаці Україну.

З часом в пабліках стали писати, що пожежа вирує в районі Севастопольського морського заводу.

Близько 3:50 мешканці Севастополя заявили про повторні вибухи та стрілянину. Місцеві пабліки повідомляли про можливу атаку БПЛА. Крім цього, зазначалося про пожежу на Корабельній стороні Севастополя.

Близько 4:50 та 6:25 місцеві пабліки повідомили про нові вибухи та звуки пострілів.

Так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що ППО відпрацювало по нібито українським ракетам.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?