Українським військовим необхідно 3 місяці для оволодіння ракетами Taurus — Bild
Категорія
Україна
Дата публікації

Українським військовим необхідно 3 місяці для оволодіння ракетами Taurus — Bild

Українським військовим необхідно 3 місяці для оволодіння ракетами Taurus — Bild
Джерело:  online.ua

Українським військовим необхідно близько 3 місяців для оволодіння користуванням далекобійними німецькими ракетами Taurus.

Джерело:  Bild

Що відомо про особливості використання ракет Taurus

За інформацією видання, представники німецького уряду вже кілька місяців обговорюють перспективу надання Україні далекобійних ракет Taurus.

Однак, як повідомляють автори матеріалу, навіть якщо найближчим часом ракети буде передано Україні, проблемою стане тривалий термін навчання їхньому запуску.

Усі аргументи відомства канцлера за затримку тепер недійсні. Розум підказує, що Taurus мають поставити негайно. Те, як крилаті ракети важливі для України, ми побачили нещодавно після атаки на штаб російського Чорноморського флоту, - підкреслює оборонний експерт партії ВДП Маркус Фабер.

Ракети виробляють на заводі компанії MBDA в Шробенхаузені. Виробник вважає, що на підготовку ЗСУ до запуску Taurus піде близько трьох місяців.

Українці вперше запросили понад чотири місяці тому. Цей час можна було використати для успішного завершення навчання, - зазначає Фабер.

Як ЗСУ можуть використовувати ракети ATACMS та Taurus

За словами військово-політичного експерта Олександра Коваленка, якщо Україна отримає від західних партнерів далекобійні ракети ATACMS та Taurus, американські ракети використовуватимуть на материковій частині: у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях, а німецькі ракети та інші західні озброєння сконцентрують на ураженнях об'єктів на території окупованого Криму.

Ці ракети допоможуть зняти навантаження з авіаційних компонентів Storm Shadow і SCALP.

Комплексне використання всього буде корисним. Не можна одне без іншого оцінювати. Комплексно всі засоби ураження будуть вносити ефект у знищення російських окупантів, - зазначає Коваленко.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?